kussenserie (2)

kussen 2.1
Formaat 35-50 cm. Oranje geruite stof met stiksels en band met hollands thema. Aan de achterkant een mooi afgewerkte sluiting met twee vintage knopen. Voor informatie mail naar info@pimpelwit.nl

het is lente!

Aan alle kanten voelbaar, er hangt iets in de lucht. Het is lente! Wat heerlijk, op naar de zomer, maar eerst gaan nog alle knopjes in de bloei en de bloesem voluit bloeien. Ik kijk iedere dag met grote verwachting uit het raam naar de binnentuin van het complex waar ik woon. Komen de knopjes al uit? Dit weekend heb ik een wandeling gemaakt over de markt, waar de aardbeien al lonkend naar je liggen te kijken en kramen vol met bloemen, in de meest mooie kleuren, naar je schitteren. Ik hou van kleur, dat brengt mij vrolijkheid en een gezelligheid en het is iedere keer weer een feestje om bloemen uit te zoeken voor de aankomende week. Dat komt bij mij altijd vrij nauw en ik sta dan ook vaak een half uur te dubben voor de bloemenkraam.

Styling tip: Trakteer jezelf op een wandeling over de markt en een kopje koffie op een zonnig terras, op weg naar de bloemenkraam. Zoek een paar verschillende 'kleine' bosjes bloemen uit. Neem al je vaasjes van glas uit de kast en verdeel de bloemen over de vaasjes. Ik heb in het voorbeeld gekozen om de vaasjes op een groot dienblad te zetten, maar je kan ze natuurlijk ook los op de tafel zetten. Ik heb hier gekozen voor rode Gerbra, de knal oranje Zuiderwind lelie en paarse Violieren. Een fantastisch, frisse, vrolijke kleurencombinatie waar je een week lang met verrukking naar kunt kijken!

notitie boekje (1)

Persoonlijk vind ik het altijd leuk om iets te maken als een vriendin jarig is of zomaar om iemand te verwennen. Dit boekje heb ik ontworpen voor verschillende doeleinden. Ik heb gekozen voor lichtgewicht papier. Wel zo fijn als het boekje niet te zwaar is in je handtas en je het altijd mee kunt nemen om je gedachten of leuke creatieve krabbels op te schrijven. Je kunt het dichtbinden met een mooi kord, zodat je ook eventuele knipsels er in kunt bewaren.
Het boekje is in de afbeelding te zien met voor en achterkant.
formaat: 11-16 cm
groene stof: Designers Guild
kanten aplicaten
Voor informatie mail naar info@pimpelwit.nl

tafeltje dekje (2)

Nog even in de sfeer van pasen...

Styling tip: dieren zijn helemaal in ter decoratie van je tafel bij een etentje. Ik kreeg onlangs van een vriendin een vogel van porcelein waar ook de mogelijk bij is om bloemetjes in te prikken. Leuk ter afwisseling van de standaard fles wijn als je bij iemand op bezoek gaat! Deze lieve konijntjes zijn kaarsjes, ik vraag me af of iemand die gaan aansteken...Behalve leuk voor op de paastafel ook gewoon leuk ter decoratie. Deze konijntjes komen bij de winkel &klevering vandaan.

kussenserie (1)


Voor een 'binnenkijken' productie voor een woonblad heb ik deze serie kussens ontworpen. Zie voor details de volgende beelden van een paar kussens. Het dessin loopt door op de achterkant van het kussen en ik heb mooie oude knopen gebruikt als sluiting. Voor informatie mail naar info@pimpelwit.nl


over de top met behang (2)


De keuken is bij uitstek de aangewezen plek voor wat extra aandacht.

Styling tip: Er zijn meer mogelijkheden voor de keuken dan alleen maar wit. In het voorbeeld staat een originele Bruynzeel keuken afgebeeld. Er is hier voor een sterke kleur gekozen waardoor het keukenblok extra leuk naar voren komt. Door te spelen met kleur en behang krijg je dit speciale effect. Ook zeer leuk bij een strakke moderne keuken. Juist door te spelen met deze verschillen in stijl creeer je je eigen bijzondere sfeer. Voor originele behangetjes kun je o.a. terecht bij de gezusters Priem in Gent. Voor mooie prints en dessins kun je ook kijken op www.eiffinger.nl

Styling: Marieke van Proosdij
Fotografie: John Dummer

over de top met behang (1)

Misschien al wel een eeuw oud dit behang gecombineerd met hetzelfde dessin in de gordijnstof.

Styling tip: Wat toen normaal was is nu weer helemaal in. Het behang is terug van weggeweest. Zelfs de badkamer blijft niet gespaard. Let wel dat alleen de muren die niet nat worden behangen kunnen worden en een goed ventilatiesysteem is natuurlijk een vereiste! Voor
voorbeelden van behang in deze romantische stijl kijk op www.designersguild.com

Styling: Marieke van Proosdij
Fotografie: John Dummer

persoonlijke verzameling


Van overal vandaan, een verzameling met een persoonlijk verhaal.

Styling tip: Maak met al je dierbare verzameldingen een stilleven. Zo is het een gecentreerd plekje in je huis waardoor de spulletjes mooier tot zijn recht komen. Je kunt denken aan een mooie schaal op een voetje, zoals in het voorbeeld. Kies een plekje uit, dat kan een apart tafeltje zijn of bijvoorbeeld een plank die je daar speciaal voor ophangt. En maak een mooi stilleven van alle verschillende spulletjes.

Styling: Marieke van Proosdij
Fotografie: Djoeke Kalis

je mooiste servies

Mooie kopjes en schoteltjes mogen gezien worden.

Styling tip: Staat al het mooie servies achter gesloten deuren? Maak een selectie en stapel het op zoals in het voorbeeld. Niet alleen fijn om weer eens te zien wat je in huis hebt maar ook een stijlvol detail voor bijvoorbeeld op de keukentafel.

Styling: Marieke van Proosdij
Fotografie: John Dummer

stylevolle verlichting

8-armige kroonluchter met verschillende lampenkapjes.

Styling tip: We kennen natuurlijk de klassieke kroonluchter met glazen pegels, maar wel zo leuk om zo'n sierlijke koperen kroonluchter op de kop te tikken. Als extra stijlvol idee is het
leuk allemaal verschillende lampenkapjes te gebruiken, zoals te zien op dit beeld. Deze komen van de rommelmarkt maar je kunt ook denken aan kapjes met meer uitgesproken kleuren.
Ook leuk voor op de kinderkamer. Voor voorbeelden van gekleurde lampenkapjes kijk even bij www.pakhuisoost.nl

Styling: Marieke van Proosdij
Fotografie: Djoeke Kalis

takken combi

Geinspireerd door een wandeling in het bos en het voorjaar in de lucht.

Styling tip: Verzamel in het bos takken van gelijke dikte en lengte en bind deze bij elkaar met een gekleurd touw. Prik er een paar plastic bloemen in voor het stijlvolle effect. Leuk voor op een tafel op balkon of in de tuin. Je kunt naar eigen smaak een grote schaal of pot uitzoeken. Mooi als die een beetje zo'n verweerde uitstraling heeft zoals op het voorbeeld. Pot en plastic bloemen zijn te verkrijgen in verschillende tuincentra.

Styling: Marieke van Proosdij
Fotografie: John Dummer

stilleven

Altijd leuk om met de verschillende jaargetijden weer mooie stillevens te maken.

Styling tip: Gebruik bijvoorbeeld takken uit de tuin en je mooiste schalen. Ik heb een kristallen schaal gebruikt als basis. Hierop heb ik kleinere mooie bordjes gestapeld met een waxinehouder. Een vaasje van porselein gevuld met takjes van het seizoen en 1 bloem die er speels bovenuit steekt. Door dit niveau verschil krijg je een stijlvolle combinatie voor bijvoorbeeld op de eettafel of tafeltje in de hal. Het vaasje en de schalen heb ik gevonden op de rommelmarkt.

Styling: Marieke van Proosdij
Fotografie: John Dummer

huiselijke geranium

Deze winter probeer ik mijn geraniums te laten overleven.

Styling tip: Om het accent van de omstreden geranium extra te versterken heb ik van oma een paar ouderwetse bloempotjes geleend, ook te verkrijgen op de vlooienmarkt, en ze daar voor de winter ingezet. Je kunt ook denken aan bijvoorbeeld een brocante kleedje eronder. Leuk voor een tafeltje in de slaapkamer.

Styling: Marieke van Proosdij
Fotografie: John Dummer

pimp my light

Lekker struinen op de rommelmarkt.

Styling tip: Door zelf een stofje uit te kiezen kun je een lamp helemaal naar je eigen style maken wat een leuke afwisseling kan zijn in je interieur. Je kunt de lamp nog verder versieren door er een randje aan te maken.
Kijk voor tips om pompoentjes te maken op www.hobby.blogo.nl/?comments/194/7607.
Let op dat je de knoopdraad lang genoeg laat om ze op verschillende hoogte te kunnen ophangen aan je lamp.

Styling: Marieke van Proosdij
Fotografie: John Dummer