over de top met behang (4)

beeld 1


koninginnedag koninginnedag koninginnedagkoninginnedag
het hele jaar kijk ik al uit naar deze dag! ... ongestoord struinen over de straat en allemaal spulletje kijken en aanraken en oppakken en onderhandelen... dit jaar ga ik er echt voor. neem zelfs een koffer op wieltjes mee...ja ik ben al helemaal voorbereid en startklaar. morgen vroeg gaat de wekken om 06.00 uur....echt waar! ik heb al een lijstje voorbereid wat ik graag zou willen...haha...ik kan je nu al vertellen dat wanneer ik morgenmiddag thuis kom ik niets van dit lijstje in mijn koffer heb maar allemaal dingen die ik natuurlijk helemaal niet nodig heb...maar zooo leuk! ik heb al dagen voorpret, heb al twee maanden geleden thuis de mededeling gedaan op welk tijdstip de wekker gaat...hij keek een beetje zuur maar was al vrij snel overstag. ik vind het zo leuk om dat samen met mijn vriend te doen, gelukkig denkt hij er hetzelfde over.


beeld 2

styling tip: en ook een 'doe tip', laat deze kans niet voorbij gaan! dit is het uitgelezen moment om voor een prikkie de meest leuke accessoires voor in je huis te verzamelen. alles is te vinden, van glaswerk tot leuke tafeltjes en schaaltjes en spiegels en lampen en ga zo maar door. de rommelmarkt ligt voor de deur. het behang in beeld 1 heb ik ook op een markt gevonden en deze illustratie op gezeefdrukt. in beeld 2 heb ik van het vintage behang een eigen dessin gemaakt en met een sjabloon de illustratie erop gestempeld, leuk idee voor op een kinderkamer.
veel plezier morgen!

fotografie beeld 1: john dummer

textiele wenskaart (3)

textiele wenskaart met bloem afbeelding.
formaat ± 13-18 cm, gewatteerd en een lustje om op te kunnen hangen als schilderijtje.
voor informatie mail naar info@pimpelwit.nl

verrassende combinatie (2)

De trend hollands thema blijft. Volgens trendwatcher li edelkoort gaan we een nieuw tijdperk in waarbij o.a het folkloristische en dicht bij huis gevoel een belangrijk aspect zal zijn. Ook willen we ons weer meer gaan onderscheiden van de massa. Dat wordt een stapje verder gaan dan de kant en klare stofjes van de markt....combineren dus! Toch een waanzinnig beeld deze replica van the Swan van Arne Jacobsen in combinatie met een kussen met hollandse uitstraling, lekker aangedikt met een molentje om het beeld mooi mee af te stylen.

Styling tip: leuk om een tegenhang te zoeken tussen design en zelfmaak. Je ziet in het voorbeeld een designer stoel, juist door het gebruik van een kussen met krijg je die knipoog in je fleurige uitstralinginterieur.

kussen: pimpelwit
fotografie: John Dummer

verrassende combinatie (1)

De stoel van Ikea...iedere keer word ik weer verrast door het assortiment van Ikea. Heb je de P.S collectie al gezien? Wauw, echt verrassend mooie en betaalbare "design".
Deze week ben ik drie keer naar Ikea geweest om spullen te shoppen voor een productie. Samen met vriendin Brechtje, waren we op pad voor een shopping pagina voor bij een binnenkijken reportage in de Viva. Een van mijn favoriete onderdelen in een woonblad. Ik vind het altijd heerlijk om overal naar binnen te kijken en sta soms, tot grote ergernis van mijn vriend, op het genante af met mijn neus tegen een raam van iemands huis naar binnen te gluren...Dus wanneer er weer een woonblad op mijn mat valt zijn de eerste pagina's die ik open sla de binnenkijkers, kan ik heerlijk op mijn gemak met een kopje thee in de hand ongestoord gluren... Ik kan daar vaak hele leuke ideeen opdoen voor mijn eigen interieur of voor een van mijn producties. Aan het eind van het artikel is een shopping pagina met tips en informatie waar je wat kunt kopen in de desbetreffende woonstijl. Erg handig.

Styling tip: Leuk om af en toe iets geks te doen met je meubels waardoor er een verrassende combinatie ontstaat. Je ziet in het voorbeeld de Ikea stoel. Leuk idee om de zitting te bekleden met een andere print. In dit voorbeeld hebben we gekozen om een afbeelding van Vermeer als kussenhoes te gebruiken. Hiervoor hebben we een ingelijst, gehaakt 'schilderij' uit de lijst gehaald en dit gebruikt als stof voor het kussen. Gehaakt schilderijtje komt van de rommelmarkt.

Fotografie: John Dummer

over de top met behang (3)

Behang in de slaapkamer is een grote trend. In het voorbeeld zie je een detail van het behang wat in de interieur foto is gebruikt. Er is hier gekozen voor een zachte grijs/ groene teint. De afbeelding op het behang is zeer illustratief maar door de ingetogen kleuren geeft het toch een rustige uitstraling. Voor de styling van de kamer is gekozen voor een romantische look, maar je kunt dit behang natuurlijk ook heel goed combineren met moderne accessoires en een lichtgekleurde sprei voor over het bed.

Styling tip: Bij een slaapkamer kun je denken aan 1 muur met behang. Je kunt dan met behulp van een kleurenwaaier of wat kleurenstaaltjes van de verfwinkel een teint uit het behang kiezen en deze kleur gebruiken om de overige muren mee te verfen. Zo krijg je een sfeervolle balans van kleur in de kamer. Kijk voor behanginspiratie eens bij eiffinger.nl, maar ook de Praxis heeft een grote keuze voor de wat kleinere portomonnee.

Fotografie interieur: John Dummer

pol's potten

Onlangs had ik een afspraak met Theo Grootendorst op het hoofdkantoor van Pols Potten in Aalsmeer. Ik had er helemaal zin in en goed voorbereid, route uitgedraaid via routeplanner en gewapend met de Tom Tom, al heel vroeg in de auto gestapt, al die files tegenwoordig... Enfin, ik op weg naar Aalsmeer. Wat een doolhof....na lang rondrijden, de verkeerde weg in...rottige Tom Tom...zoeken, zoeken en uiteindelijk iemand gevonden op die desolate lange wegen om de weg te vragen...ben je weleens in Aalsmeer geweest?.... kwam ik in de buurt. Een vriendelijk, lachende Theo verwelkomde me hartelijk en alle auto stress verdween als sneeuw voor de zon. Wauw, daar stond ik ineens tussen de mooiste vazen en lampen en schalen en...Na een uitgebreide rondleiding werd de geschiedenis van dit mooie bedrijf onder het genot van een kop koffie uit de doeken gedaan. Het was een zeer inspirerende ontmoeting. Toch geweldig hoe 25 jaar geleden, onder dezelfde naam, de eerste terracotta bloempotten in Nederland werden geintroduceerd en nu getransformeerd is tot een bedrijf van groot elan in de designwereld. Van Amsterdam tot ver over de grens is Pols Potten vertegenwoordigd.
Erg onder de indruk ben ik ook van de beeldreportages in de catalogus. Deze beelden zijn gemaakt in Afrika. Geintrigeerd door de warme kleuren en het onderwerp krijg ik ook een wat bizar gevoel over me heen. Verrassende keuze om in deze setting je product te visualiseren, dat werkt wel een beetje vervreemdend maar daardoor ook ook zeer fascinerend. Ook zin in wat verfrissende inspiratie? Zie voor alle producten en beelden Pols potten, de winkel is ook een absolute aanrader om daar eens langs te gaan, adres: knsm-laan 39 in Amsterdam.

Beeld: Pols Potten

kussenserie (4)

Kussen serie.3
Formaat ± 20-50
Stof is geborduurd met sticksels en aan de buitenzijde afgezet met band.
Voor informatie mail naar info@pimpelwit.nl

inspiratie opsnuiven

(klik op het beeld om te vergroten)

Vandaag heb ik het eens een keer over een hele andere boeg gegooid...Even geen stylisch lifestyle magazines en verantwoord Dutch Design maar kunst met een grote K...op naar de open atelierroute op Zeeburgereiland in Amsterdam. Wat een ontdekking! Ik was daar nog nooit geweest en tot mijn grote schaamte moet ik bekennen ook nog nooit van gehoord. Via een vriendin van ons, die daar in een atelier aan het beeldhouwen is, waanzinnige romantische plek, half beschut, half onder de blote hemel, zijn we daar verzeilt geraakt. Zie beeldenvansteen.nl. Wat een belevenis. Bijna een beetje huiverig fiets je een terrein op dat in eerste instantie een oud industrie terrein lijkt te zijn met van die licht groene golfplaten loodsen. Maar dan blijkt het allemaal in gebruik te zijn als atelier. We zijn verder gaan lopen tussen de kleine Pipo de Clown huifkarretjes door. Deze worden gebruikt als atelier annex slaapplaats annex buitenverblijf. Vrolijk beschilderd, midden tussen de loodsen en verzamelingen ijzer en dingen...heel veel niet nader te verklaren spullen die liggen te wachten tot ze worden omgetoverd tot kunstwerk. Ik heb mijn ogen uit gekeken. Zie ook de totempaal met een niet alledaagse verzameling beelden.
Styling tip: Deze keer geen styling tip maar een 'doe' tip...ga ook eens rondkijken bij open atelier routes bij jou in de buurt. Je zult verrast zijn door wat je tegen komt. De drempel is op dit soort dagen wat lager om een atelier/ galerie in te gaan en wat ik altijd erg leuk vind is dat je op de meest gekke plekken komt en legaal een kijkje mag nemen in iemands werkplek, die ook vaak aan huis zijn. Hoef je deze keer eens niet door de ramen te gluren als je zogenaamd 'savonds de hond uit laat! Zie voor een route bij jou in de buurt openateliers.nl

inspiratiebeeld

Persoonlijke verzameling (2)

Soms heb je van die momenten dat alles om je heen in je huis klopt. De kleuren, de lichtinval, de keuze van de bloemen... Dan kijk je om je heen en wordt je helemaal gelukkig van die kleine schatten in je huis, die bijna oogstrelend mooi daar zomaar staan. Zo'n moment had ik bij dit hoekje. Even klopte gewoon alles, een klein geniet momentje...ken je dat? Zo fijn om lekker te rommelen en kleine hoekjes met je mooie spulletjes te creeeren. Ik had al eerder verteld over de bordjes die ik had gekocht op het antiekmarktje in Haarlem, ze staan boven op de radio. De radio is een nalatenschap van de vader van mijn vriend en staat centraal in het huis. Ik verander steeds de accessoires erom heen. Eerst stond de radio in de werkkamer, boven op een antieke kast, met boeken en een Jordaneese lamp, die weer bij mijn ouders vandaan komt maar nu dus midden in de woonkamer. Ik zie het niet als een altaar maar beschouw het wel als een speciaal plekje in het huis.

Styling tip: Verzamel een paar van je meest dierbare objecten en accessoires en plaats die bij elkaar op een plek. Op deze manier komt het mooi tot zijn recht en kan je er echt van genieten.

textiele wenskaart (2)

Kees had zijn eerste mijlpaal bereikt...1 jaar!!
Textiele wenskaart formaat ± 13-18 cm, gewatteerd en een lusje om op te hangen als schilderijtje aan de muur. Voor informatie mail naar info@pimpelwit.nl

inspiratiemuur

Ik verzamel altijd bergen tijdschriften. Ik ben er zeer aan gehecht en kan ook moeilijk afstand doen....Herkenning? De kasten puilen inmiddels uit en ik kan ook al bijna mijn voeten niet meer kwijt onder mijn werktafel. Dus het moest er maar weer eens van komen dat ik orde en structuur ging aanbrengen in deze onoverzichtelijke berg. Met wat kussens op de vloer, een lekker muziekje aan en een potje thee erbij heb ik me verschanst met stapels en stapels tijdschriften. Midden in de woonkamer, tot grote ergernis van mijn vriend....maar wat moet dat moet dan he?! Zo fijn om weer eens al dat mooie beeldmateriaal voorbij te zien komen dat smaakte naar meer. Kleine pauze ingelast en naar de Hema gefietst alwaar ik een aantal ordnermappen heb aangeschaft. Als je het dan toch doet dan maar helemaal all the way... Stapels en stapels inspiratiemateriaal heb ik uitgescheurd....Wat nu in grote stapels op de werktafel ligt....Geen zin meer....Maar van een aantal beelden werd ik zo blij dat ik helemaal ben los gegaan op een muur in mijn werkkamer en er een inspiratiemuur van heb gemaakt, misschien ook een leuk idee voor in jouw huis?

Styling tip: Wanneer je bij jou thuis weer eens zin hebt om de boel helemaal om te gooien en je iets compleet anders wil met je interieur koop dan een hele stapel verschillende woontijdschriften om inspiratie op te doen. Scheur je meest favoriete plaatjes uit en prik ze op een prikbord of behang de hele muur ermee, zodat je een duidelijker overzicht voor jezelf krijgt waar je voorkeur naar uit gaat voor bijvoorbeeld kleur en materiaal keuze.

vrolijk pasen!

Helemaal in een blije stemming door het prachtige weer van deze week, heb ik mezelf weer eens getrakteerd op de Elle Decoration en de Marie Claire Maison. Al bladerend kwam ik een artikel over het hollandse delfstblauw tegen. Soms moet je in een buitenlands blad lezen dat wij ook een mooi cultureel erfgoed hebben...helemaal geinspireerd door de vrolijke frisheid van de kleuren blauw/wit heb ik dit gegeven helemaal doorgevoerd op onze eigen paastafel. De borden moest ik van de muren af halen en verschillende schaaltjes ontdoen van allemaal rotzooi en toen kwam er toch een hele verzameling blauw servies tot stand. Ik ben helemaal losgegaan met het delftsblauwe uitgangspunt. Ik vond het resultaat zo leuk geworden dat ik het graag aan jullie wilde laten zien.Styling tip: Koop op de markt een stukje stof met verschillende delftsblauwe dessins. Kook eieren heel hard, knip de figuurtjes uit de stof en plak ze op de eieren. Hetzelfde heb ik ook gedaan met de koffiepot. Voor de servetten heb ik papieren servettten van de Hema gebruikt en met blauw garen kruisjes op geborduurd. Juist door zelfmaak accessoires toe te voegen aan het geheel maak je het een persoonlijke paastafel. Natuurlijk ook een leuk uitgangspunt voor andere gezellige tafel momenten.

(Met grote dank aan mijn lieve vriend die, rammelend van de trek heel lang moest wachten en zonder een hap eten, ook nog in verschillende poses op de foto moest....)

rammelaar 'neeltje'

Rammelaar 'neeltje' is vernoemd naar Neeltje, de prachtige dochter van vrienden en is speciaal voor haar gemaakt als kraamcadeautje. De rammelaar is ± 10-30 cm, gemaakt van verschillende dessins en zachte stof voor het hoofdje het geheel is opgevuld met speciale vulling en een belletje. Neeltje is er heel blij mee. Voor informatie mail naar info@pimpelwit.nl

tafeltje dekje (3)

Een paar dagen geleden fietste ik rond in Haarlem met collega-vriendin, Yvonne. De zon scheen, het was een heerlijke dag. We waren op zoek naar leuke spullen die we konden gebruiken voor een productie die we die week op de agenda hadden staan. Altijd weer een feestje om in de leukste winkels spullen te mogen uitzoeken die we dan een paar dagen mogen lenen ter aankleding van een styling productie. Zo kwamen we op onze route langs de Botermarkt, waar op dat moment een antiekmarktje plaats vond. Er hing zo'n gezellige sfeer dat wij, altijd gek op mooie oude spulletjes, natuurlijk even een rondje langs de kraampjes hebben gemaakt. Met het oog op de aankomende paasdagen heb ik me laten verleiden en heb de blauw met witte bordjes gekocht. Ik was er zo blij mee dat ik ze eerst ter decoratie in de woonkamer heb gezet om er iedere keer weer even van te genieten...ja ja ik weet het..haha... je moet het maar zo zien de een heeft een tik met schoenen en ik heb het met kopjes en servies....
Styling tip: De servet is in de twee voorbeelden het uitgangspunt. Om het meer persoonlijk te maken heb ik een servet van damast geborduurd met een bloem. Het bestek heb ik met het servet ingepakt. Een linnen touwtje, in de kleur van de geborduurde bloem, houdt het geheel samen als een servet ring. Je ziet dat een ondergrond en het gebruik van verschillend servies een heel andere uitstraling geeft. De zwartwit geblokte ondergrond is tafelzeil, zie tafelzeil.com en de groene ondergrond is een metertje katoen van de markt. Altijd leuk om wat verschillende stofjes in je kast te hebben om af en toe eens af te wisselen.

kussenserie (3)

Kussen 1.4
Formaat 35-50 cm
Aan de voorkant zijn verschillende stoffen en lint gebruikt en aan de achterkant is het kussen mooi afgewerkt met een dubbele omslag en twee knopen van parelmoer.
Voor informatie mail naar info@pimpelwit.nl

Styling tip: Wanneer je in een licht huis woont met veel basis kleuren als witten en lichte accenten is het leuk om hier en daar een verrassend effect te creeeren door bijvoorbeeld het gebruik van vrolijk gekleurde accessoires. In bovenstaand voorbeeld is gekozen voor kussens met kleurige dessins. Je ziet hier dat het heel verrassend is om verschillende dessins te combineren met elkaar, het speelse effect wordt hierdoor extra versterkt.

tafeltje dekje (1)

Het is bijna pasen. De narcissen kijken stralend om zich heen. De krokussen zijn alweer bijna bezig afscheid te nemen. Nog in hevige concurrentiestrijd met de bloesem, die door de paar warme, zonnige dagen al welig tiert. Wat een heerlijk jaargetij. Er hangt zoveel vrolijkheid in de lucht door de veelheid aan kleurenpracht die de hollandse bollentijd met zich meebrengt. Zo ook het paasfeest. Vandaag was het in verband met de Mattheus Passion weer een drukte van belang rondom het concertgebouw in Amsterdam. Jammer dat ik die dit jaar moet missen, dan maar alvast wat leuke zelfmaak ideeen voorbereiden voor de paasbrunch die op stapel staat. Van jongs af aan was het dekken van de tafel al mijn ding en ik haalde ieder jaar alles uit de kast om iedereen weer te verrassen met mijn zelfgemaakte versieringen.

Styling tip: Leuk om zelf of met het gezin servet ringen te maken. In het voorbeeld heb ik droogdoeken van Ikea gebruikt als servet. Op de markt heb ik linten en knopen gekocht. Leuk om verschillende knopen op elkaar te bevestigen met een andere kleur garen.

Styling: Marieke van Proosdij
Fotografie: John Dummer

je mooiste servies (2)

Altijd weer opzoek naar een andere manier van presentatie van mijn leukste kopjes. Niet het meest voor de hand liggend om je kopjes aan een kapstok te hangen, maar daardoor extra opvallend en een beetje vervreemdend effect!

Styling tip: Kijk of je thuis nog ergens een leuk kapstokje hebt. De kapstok in het voorbeeld heb ik bij Kitch Kitchen vandaan. Het lichtgevende koord van de markt. Let wel op dat je de kopjes stevig vastknoopt. Ik heb er in de kleur van het koord nog plastic bloemen aan toegevoegd, waardoor het echt een stilleven is geworden. Leuk om de kopjes ook een beetje te laten verspringen in hoogte en hoe je ze ophangt. Ik heb bij deze kopjes gekeken naar wat ik graag wilde laten zien. Dat kan natuurlijk per kopje verschillen maar ik wilde bij deze serie de nadruk leggen op de bloemenbedrukking op het porcelein en de verschillende vormen die de kopjes hebben.

hollands glorie

Bij dit jaargetij hoort natuurlijk ook de tulp in zijn vele vormen. In de bloemenkraam kun je armen vol voor weinig kopen. Nu vind ik het persoonlijk altijd erg mooi om maar een paar bloemen in een mooi glas te zetten zoals je kunt zien in het voorbeeld.

Styling tip: Kijk altijd goed om je heen bij rommelmarkten of de kringloop voor een glas of vaasje. Deze glazen vaasjes kwam ik tegen bij een 2de-hands zaakje in Amsterdam. Ik had op dat moment nog geen idee wat ik ermee ging doen, maar ik was helemaal weg van de vorm en kleur. Nu komen ze erg mooi uit met een paar tulpen erin. Kies een mooi plekje uit in je huis, ik heb hier gekozen voor een witte ondergrond met een licht bruin behangetje erachter, waardoor het toch een transparant beeld wordt. Ik heb vele van dit soort oude lijstjes en heb er voor gekozen om er eentje bij te hangen met een bloemmotief. Zo krijg je een heel stijlvol plekje in je huis. Gooi de tulpen niet te vroeg weg, want hoe verder de tulp gaat bloeien hoe mooier die wordt tot en met het moment dat de blaadjes gaan uitvallen kun je er veel plezier aan beleven.

textiele wenskaart (1)

Deze kaart heb ik als rouwkaart ontworpen voor een vriendin, rekening houdend met haar lievelingskleur oranje. Soms is het moeilijk om de juiste woorden te vinden en vind ik het fijner om iets te maken en zo te laten zien dat ik met mijn gedachte bij deze persoon ben.

Deze kaart is gemaakt van textiel en gewatteerd. Formaat 13-18 cm. Het is mogelijk om hem te versturen met een postzegel van 44 cent. Om tekst mee te sturen speld ik er een kaartje op waar je iets op kunt schrijven. Door het lustje bovenaan kun je het ook ophangen als een schilderijtje. Het geheel stop ik in een plastic doorschijnend zakje, waardoor de kaart zichtbaar is en als cadeautje bij de post zit. Voor informatie mail naar info@pimpelwit.nl