gast column

De komende maand ben ik te gast met pimpelwitstyling op de site van I love fashion news...! Iedere vrijdag een stylish weekend tip om op de hoogte te blijven van alle leuke hotspots. Fijn weekend allemaal en vanaf maandag weer inspirerend beeld en de leukste tips en trics op lifestyle gebied. Ik kijk weer uit naar al jullie leuke reacties! Groeten Marieke

weekend tip

Heerlijk, er staan weer een paar mooie dagen in het verschiet. Naast woonbladen kijken, in het huis rommelen, nieuwe planten voor het balkon halen..de storm van een paar dagen geleden heeft toch zijn sporen achter gelaten, is er ook nog zeeën van tijd om erop uit te gaan. En oh wat fijn, tijdens de pinksterdagen zijn er volop vlooienmarkten te bezoeken. Dat wordt een feestje voor mij. Ik ben gek op dit soort dingen en neem altijd voor een prikkie hele verzamelingen nieuwe accessoires mee. Zie foto...
Weekend tip: Ook zo'n zin om voor een prikkie je te buiten te gaan aan leuke spullen? Ik pik er even 1 uit en dat is meteen de grootste vlooienmarkt van Amsterdam en omstreken; de IJ-hallen. Na 2 jaar zelf op deze vlooienmarkt te hebben gestaan met allerhande spullen vind ik het nog steeds een feestje om deze markt te bezoeken. Aanstaande zondag weer de eerste buitendag. Je kunt er van alles vinden, van leuke spullen voor in je huis tot de meest waanzinnige vintage kleding. Het terrein waar het plaats vindt is al een bezoekje waard. Met de pont vanaf het centraal station is het een leuke tocht naar Noord. Vanaf het water zie je de markt al in volle gang op het NDSM-terrein. Hier bevindt zich ook het broadcast centrum van MTV. Deze voormalige scheepsbouwwerf is door de jaren heen gegroeid tot een plek waar veel kunstenaars zijn neergestreken. Met het mooiste uitzicht over het IJ en de skyline van Amsterdam, een creatieve buzz op de achtergrond, de leuke sfeer van de markt en the best spot voor koffie en een broodje bij cafe Noorderlicht kan je dag niet meer stuk.
Veel plezier!

binnenkijken

Zeer gevleid was ik vorig jaar toen stylist Yvonne Bakker bij mij thuis langs wilde komen om een fotoserie te maken van mijn huis. Behalve dat ik na afloop een prachtige serie foto's van mijn huis mocht ontvangen had ik ook de kans om mee te kijken met 2 pro's uit het vak. Toen voor mij nog een volkomen raadsel hoe je te werk gaat met dit soort binnenkijken producties. Het was zeer leerzaam en het resultaat verrassend! Hier een kleine sneak preview.

Het was al duidelijk...ik hou van kleur in mijn interieur...
(Links is een gedeelte uit de keuken en rechts de studiehoek)
Inmiddels ben ik ook druk aan de slag met verschillende fotografen om mijn eigen binnenkijken producties te maken. Binnenkort meer hierover.

Fotografie: John Dummer

over de top met behang (6)

Behang maar dan anders... Zie hier een detail van de muur met behang. Je moet wel durfen, maar eenmaal bezig is het heel leuk om met verschillende behangen je muur te bewerken. Het resultaat is zeer verrassend!
Voor deze muur hebben we 5 verschillende soorten behangdessins gebruikt in zachte tinten.
Styling tip: heb je ook een plek in huis waar je wel iets bijzonders mee wil doen? Zoek een aantal verschillende behangdessins uit. Leuk als je een paar rustige dessins combineert met een paar meer uitgesproken dessins. In het voorbeeld hebben we gekozen voor zachte tinten met bloemdessin. Maak je behangplaksel klaar. Het is aan te raden om op de vloer al een patroon te maken zoals je het graag zou willen, want eenmaal op de muur is het moeilijk dit nog te veranderen. En dan nu scheuren maar...juist door de gescheurde randjes krijg je een speels collage effect op je muur en creeer je je eigen persoonlijke kunstwerk. Veel plezier!

Fotografie: John Dummer

stylevolle lunch

Jeetje wat een weer vannacht. Met angst en beven deed ik vanmorgen de gordijnen open om te kijken hoe m'n rozen erbij zouden staan. Gelukkig het viel mee, ongelofelijk na die enorme hagel en hoos buien. Bijna niet meer voor te stellen dat ik gister mocht genieten van deze mooi verzorgde lunch op de patio van vriendin Mireille.
Ik vond het leuk om te laten zien hoe je met weinig middelen een hele stylevolle lunch kan bereiden.
Styling tip 1: Neem een mooie grote schaal en leg daar een paar soorten kaas, (zelf gemaakte) pesto, plakjes brood en een tomaatje op. Leuk om met elkaar een vorkje van dezelfde schaal te prikken.
Styling tip 2: Vul een kan met water, bind een paar takjes munt aan elkaar en hang het in het water, mooi om te zien en een lekkere frisse smaak.

rozen

Verliefd op elk moment van de dag even naar mijn rozen gekeken stond dit weekend helemaal in het teken van de roos. Zaterdag viel met de post het blad Buitenleven op de mat met alles in het teken van de roos. De productie "bordje rozen" stond er ook in. Altijd weer zo leuk om je werk in de bladen gedrukt te zien.


Styling: Yvonne Bakker en Marieke van Proosdij, Culinair: Ans Withagen, Fotografie: John Dummer

genieten

Vanmorgen was ik al vroeg uit de veren. Ik ben weer aan het sporten en wel op zaterdagochtend...waar je zin in hebt zou je denken he?! Kost me af en toe ook wel moeite hoor na een week hard werken ook op zaterdagochtend de wekker zetten...Maar ik heb gemerkt met het werk als stylist, doordat je veel aan het sjouwen bent, je een beetje verstijfd raakt en dan is het erg lekker om wekelijks een lesje aerobics te doen waar je je spieren los maakt en ontspand...Wat ik stiekem ook erg fijn vind is dat ik dan even helemaal alleen vroeg in de ochtend met m'n kopje koffie en een woonblad op schoot kan genieten van de rust in een nog slaperig Amsterdam. In dit jaargetijde is het helemaal een feestje wanneer ik 's morgens de gordijnen open doe. Dit is het uitzicht vanuit de keuken. Na lange afwezigheid weer rozen in mijn rozen boompje, prachtig he!
Fijn weekend allemaal. Volgende week weer inspirerende verhalen en interieur ideeen voor in en rond het huis. Tot maandag!

Inspiratie opdoen in het Textielmuseum!

Ik kreeg een bericht binnen: het Textielmuseum gaat ook modevormgeving aankopen. Dat is goed nieuws! Want wat is interieur zonder de vele invloeden van de modevormgeving. Voor mij ook meteen een extra reden om weer eens af te reizen naar het zuiden. Het is wel even doorbijten met die trein. Ik probeer de tijd te overbruggen met een kop koffie en de Elle wonen. Na aankomst op station Tilburg is het nog een klein kwartiertje lopen door het ‘pittoreske’ Tilburg. Maar ik weet dat de reis het meer dan waard is. Belangrijk voor het creatieve proces is om van vele markten thuis te zijn. Als je ook maar iets met mode of interieur vormgeving hebt dan is het Textielmuseum in Tilburg een absolute must.
(voorbeelden van modevormgeving)

Wat mij vooral inspireert is het TextielLab. Dit is de open werkplaats waar heel wat jonge toonaangevende ontwerpers en kunstenaars prachtige textielen hebben vervaardigd voor zowel interieur als mode. Ik noem een paar namen als; Studio Job, Jan Taminiau, Piet Hein Eek en Kiki van Eyk, die al eerder in mijn blog naar voren kwam met een van haar tapijten.
(rechts: kleed Kiki van Eyk)

Ook helemaal leuk is de ‘Wollendekenfabriek”. De machines werken nog allemaal. Zeker in deze tijd dat het helemaal te hip is om bij oma die wollendekens weer van de stoffige zolder te halen en het nieuw leven in te blazen als interieurproduct. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een kussen voor op de bank.
(Studio Job)

Inspiratie tip:
lekker een paar dagen vrij en dus veel tijd om je weer op te laden met bergen inspiratie materiaal? Breng een bezoekje aan het Textielmuseum. Naast je vergapen aan de meest waanzinnig mooie textielen zijn er veel thema activiteiten. Zie voor uitgebreidere informatie als openingstijden en route beschrijving textielmuseum.nl.

Beeld: Textielmuseum archief

over de top met behang (5)

Deze week ben ik met Yvonne Bakker aan het werk voor een nieuwe brochure voor Anneke Dekkers gespecialiseerd in schouwen en vloeren. In de voorbereiding betekent dat veel shopping. We gaan 10 beelden schieten, dus 10 keer een andere setting opbouwen. Ik ben dol op shopping. Van de Ikea naar van Roon living en van Dijk en Ko. Behalve dat ik me vaak helemaal kan verlekkeren aan al die leuke interieurproducten is het ook goed om regelmatig in veel verschillende winkels te komen om op de hoogte te blijven van de nieuwste tendensen en assortiment op woongebied.
Bij van Roon living kwam ik dit behang tegen van Elitis. Prachtig theatrale uitstraling door de structuuropbouw van het behang.
Styling tip: Van dit merk is nog veel meer te zien. Kijk voor meer mooie behangdessins van Elitis op de site. Er zijn ook voorbeelden van lichtere dessins met bloemmotief. Zeer vernieuwend van stijl, mooi voor bijvoorbeeld een wand in je slaapkamer. Voor verkooppunten kun je ook terecht bij Faberge in Hengelo.
(klik op het beeld om te vergroten)

je mooiste servies (3)

Maandag waren we voor een binnenkijken reportage bij Paulien en Hans in Utrecht. Een ontzettend mooi en verzorgd huis in de geliefde Witte Vrouwenbuurt. Ik heb daar vroeger heel wat rond gefietst toen ik nog in Utrecht woonde en studeerde aan de kunstacademie. Het is echt zo'n buurt met van die leuke arbeidershuisjes die helemaal van top tot teen worden opgeknapt naar de woonmaatstaven van nu.
Het leuke was ook dat in het huis allemaal mooie spullen stonden, gemaakt door de moeder van Paulien van verschillende potten en schaaltjes van porselein. Zoals deze vazen en kandelaars.
Paulien's moeder verzameld alles van porselein en maakt er dan deze leuke kunstwerken van in haar atelier in Arnhem. Toch een lust voor het oog?! Het huis ademde zo'n prettige sfeer uit. De muren met mooie zachte tinten geverfd en subtiele accessoires zoals de vogels en bloemen zo hier en daar, ik kwam er helemaal blij vandaan vol met nieuwe ideeen en inspiratie.
Styling tip: Wil je ook zo'n mooie etagere maken? Neem drie van je mooiste borden en twee kopjes. Bakjes kunnen ook. Die stapel je dan voorzichtig op elkaar om een zo mooi mogelijk kleurenspel te krijgen. Met porseleinlijm lijm je alles goed en stevig aan elkaar. Eerst de gebruiksaanwijzing van de lijm lezen, de ene lijm moet langer drogen dan de ander. Leuk om bijvoorbeeld je bonbons op te serveren. Veel plezier!

vogelvaasje

Wat een saaie dag gisteren...je zou denken heerlijk een weekend vrij, zonder de nodige sociale verplichtingen...maar het houdt maar niet op met die regen. In de ochtend dacht ik nog 'wat heerlijk'...de perfecte zondag, het regent, het is grijs en grauw buiten, echt een goede dag om lekker niks te doen. Heb mezelf opgekruld op de bank met een pot thee en een stapel woonbladen op m'n schoot. Sfeervolle muziek op de achtergrond, spotjes aan...Helaas, na een tijdje ging het toch kriebelen en de onrust sloeg toe. Naar buiten was geen optie. Met dit weer is er zelfs in Amsterdam Oud-Zuid niks te beleven. Ik besloot maar wat te gaan rommelen en heb de gezelligheid in huis gehaald...
De ingredienten voor dit stilleventje;
Het vogelvaasje is een cadeau van een lieve vriendin van mij, Mireille (&klevering), de bloemen heb ik op het balkon geknipt.

collage'object

Vanaf maandag weer de leukste tips and trics voor je interieur. De vrolijke weekend groeten vanuit Amsterdam!

art amsterdam'09

Naast je werk in de praktijk is het ook erg belangrijk om goed op de hoogte te blijven van wat er allemaal om je heen leeft op het gebied van creatieve uitingen. Bijna alles op dit vlak geeft mij vaak een inspirerende stimulans om weer nieuwe ideeen te ontwikkelen voor mijn werk als stylist.
Deze week was ik uitgenodigd voor de opening van Art Amsterdam in de Rai. Altijd leuk natuurlijk dat soort openingen en je komt nog eens iemand tegen...ik noem bijvoorbeeld een Rob Scholte...waar het dan ook erg druk is.
Veel mooie dingen gezien, helaas heb ik niet van alles de namen op geschreven...sorry...maar daardoor misschien een extra reden om zelf een bezoekje te brengen. Art Amsterdam is nog te zien t/m 17 mei in de Rai.

Een paar dingen die mij erg aanspraken:
De TunnelVision 2009...wauw! Die buitenste 3 objecten zijn boxen en het midden gedeelte het tv scherm, echt te mooi! Maar wel nog even doorsparen...Kijk voor meer prachtige interieurobjecten bij Stallinga.
Prachtig deze theatrale bloemstukken verwerkt met een interieur object!
Deze tekeningen van Rachel Goodyear waren van zo'n bijzondere verfijning, zeer indrukwekkend!

Ik kwam dit schilderij tegen, heel groots en zwaar van kleur. Het sprak mij erg aan door de sfeer in het interieur.

vondelpark verrassingen

Kijk nou wat ik onderweg tegen kwam...geen idee wat ze aan het doen waren maar het zag er zo knus uit. Samen aan de wandel op een zonnige dinsdagmiddag in het vondelpark.
Mooi gemaakt ook, deze pichelmee creaturen. Kijk naar al die details in de stoffen en de dingen die ze aan de mand hebben gemaakt, fantastisch! Als iemand meer over ze weet hoor ik het graag.
(klik op het beeld om te vergroten)

libelle zomerweek, volop styling inspiratie!

De libelle zomerweek, wat een event! Ik hou enorm van (rommel)markten en evenementen, vooral in de aanloop tot. Er is vaak een enorm goede sfeer van gedreven mensen. Weken lang werken ze bijna de klok rond om zoiets groots weer van de grond te krijgen. in het voortraject wordt er, na veel brainstorm sessies, een moodboard gemaakt die sfeer bepalend is hoe het er allemaal uit gaat zien. Aan de hand hiervan ontwikkelen stylisten het kleurenplan en de aankleding.
(het terrein nog in aanbouw vanuit de vip tent gezien)
Na in november te hebben meegewerkt aan de margriet winterfair was ik nu ook gevraagd voor de libelle zomerweek. Samen met drie andere meiden hebben we hard meegewerkt aan de styling van de vip tent. Dat was een behoorlijke klus zoals je op de afbeeldingen ziet. Eindeloos lintjes knopen...maar wat een spectaculair resultaat!
(eline en otje aan het werk met de lintjes)
Tot mijn grote verrassing kwam ik frank visser tegen van bureau ijm. Mijn grote held op styling gebied. Hij was gevraagd om een mooi plan te maken voor de hoofdtent. Ik was zeer onder de indruk. Dit is echt mijn grote voorbeeld. Ik kan hier zo gelukkig van worden, ja echt geraakt zelfs. Wanneer ik door de woonbladen blader en helemaal uitgelaten een productie bekijk is het veelal van zijn hanDd. e meest prachtige, sfeerische beelden en kleur composities om je vingers bij af te likken.
Voor dit event heeft hij ook weer alles uit de kast gehaald. Kijk nou deze krukjes...daar heb je toch geen worden voor?? Ik was opslag verliefd!
En dit bankje dan...zucht...die details, die kleuren, die sticksels van die bloem... Ik heb natuurlijk nog veel meer foto's maar dat wilde ik je maar niet aandoen... Kijk eens op de site of wanneer je deze week nog naar de libelle zomerweek gaat, loop even langs bij de hoofdtent. Neem de tijd, want hoe langer je kijkt hoe meer prachtige, kleine subtiele details je zult ontdekken.

(klik op de beelden om te vergroten)

libelle zomerweek

Even een klein berichtje. Ik werk vandaag en morgen mee aan de voorbereiding van de opening a.s maandag van de libelle zomerweek. Ik ga met lintjes en stofjes aan de slag en zal komende week verslag uitbrengen van dit evenement. Allemaal een fijn weekend en tot maandag!

romantisch servies

Het is bijna moederdag. Het uitgelezen moment om je moeder eens lekker te verwennen met een moederdag ontbijtje. Toen ik nog klein was stonden mijn vader en ik altijd heel vroeg op om dan samen langs de boeren slootjes, we woonden in een heel klein dorpje, een groot veldboeket te plukken. Thuis zorgde mijn vader voor het onbijt, kookte de eitjes en deed de croissantjes in de oven en haalde ik al het mooie servies uit de kast.I k was toen al meer van het tafel dekken...
Nog steeds heb ik veel plezier in alle soorten servies en spaar alles wat los en vast zit. Juist door het combineren van verschillende soorten dessins krijg je een levendige combinatie zoals te zien in de voorbeeld foto's.
Styling tip: Het is juist leuk om niet alles hetzelfde te hebben. Voor leuk servies kun je al bij de hema terecht. Koop af en toe eens een setje van een bord en kop en schotel, zo heb je na enige tijd een verscheidenheid in de kast waar je leuk mee kunt combineren. Modern en romantisch kan prima samen, zoals te zien in de foto's. Ik heb hier gekozen om een ouderwets kopje met een moderne schotel te combineren.
Allemaal een fijne moederdag zondag!
(klik op het beeld om te vergroten)

textiele wenskaart (4)

textiele 'liefdes' wenskaart.
het is weer bijna moederdag...
formaat doorsnede ± 17,5 cm
voor informatie mail naar pimpelwit.nl

gehaakte kleden

na een heerlijk weekend in de leegte van groningen te hebben rondgewandeld, was ik maandagochtend vroeg alweer te vinden op de noordemarkt in amsterdam. met een heerlijk warm ochtend zonnetje eerst even een kopje koffie gedronken op het terras van proust om me voor te bereiden op mijn missie. ik was op zoek naar een gehaakt kleed. ik had geluk, bij de eerste kraam was het meteen raak en vond ik wat ik moest hebben.
helemaal geinspireerd door de rust en ruimte heb ik zin in gehaakte kleden, wat kleur betreft een beetje tegenstrijdig zou je denken maar het ging me vooral ook om het zelfmaak idee, ik wilde binnenkort ook zelf aan de slag, lijkt me nou zo heerlijk rustgevend om een kleed te haken.... verder mocht ik eigenlijk niet kijken op de markt, ik ken mezelf, ik kom altijd de meest leuke stoffen tegen die ik dan niet kan weerstaan en dan kom ik weer met zakken vol thuis...
styling tip: ook zo zin door het mooie voorjaar om wat vrolijkheid in huis te halen? je kunt al door een paar kleine veranderingen je woonkamer een hele andere uitstraling geven. bijvoorbeeld door een gehaakt kleed over de bank te leggen met een paar gezellige kussentjes.
gehaakte dekens: noordermarkt, bank: ikea, kussens: pimpelwit.nl

inspiratie opdoen

Na een drukke week boordevol styling inspiratie in eindhoven, een intensieve brainstorm sessie met een vriendin met wie ik samen een creatief project ga doen ( is nog geheim...later meer hier over) en zakken vol geshopte spullen met koninginnedag was het tijd om het even over een andere boeg te gooien. Twee dagen back to basic in de stilte van het achterland van groningen'stad. We zijn het pieterpad begonnen...de kop is eraf. gewoon niks anders dan twee dagen lopen in het niets met af en toe een boerderijtje afgewisseld door koeien, schapen en verrassend mooie dorpen.
Soms leek het of we naar het einde van de wereld liepen. Die ruimte kennen we hier niet in de randstad. Door het lopen raakt je hoofd leeg heb ik ontdekt en dat is voor mij af en toe erg prettig. Ik kan op constante basis meerdere creatieve gedachtenlijnen naast elkaar hebben...Maar als ie dan leeg is komt er ruimte voor nieuwe plannen. Geinspireerd door het wollige groen van de natuur, de eindeloze ruimte en de indrukwekkende geschiedenis van de meest schilderachtige dorpjes zoals bijvoorbeeld Winsum, waar we hebben overnacht en niet te vergeten de enorme vriendelijkheid van de bevolking...We kwamen weer opgeladen terug in ons heerlijke huis in Amsterdam met een rugzak vol creatieve plannen.
(koeien kieken...)
Styling tip: door af en toe afstand te nemen van je werk en even iets heel anders te doen, ontstaan weer de mooiste nieuwe ideeen.

vintage

Na al dat moois in het design huis laat ik je hierbij een klein detail zien vanuit mijn eigen huis. Het bewijs, ik ben gek op kleur gecombineerd met verschillende texturen. Hoezo vintage stoffig?! De stoel heb ik gevonden op straat en bekleed met rood met witte stippen stof van de boeren bont hal. Het voeten bankje zijn een van de schatten die ik heb gevonden op koninginnedag (ik kwam met zakken vol thuis..maar niks van mijn lijstje..haha...). de leren poef komt van de schalm in haarlem. De deken op de stoel is van de noordermarkt.

Styling tip: combineren!

kussen: pimpelwit.nl

li edelkoort: archeologie van de toekomst

Deze week ben ik afgereisd, met een paar collega/vriendinnen naar het design huis in Eindhoven. Die stad ligt toch altijd verder dan je denkt, ik ben een geboren en getogen randstadse dus alles iets daar buiten is voor mij al snel heel ver weg...Het weer zat niet mee, we kwamen aan in mistroostige, miezerige omstandigheden. De omgeving was niet erg hoopvol. Nu moet ik wel bekennen ik ken deze stad niet, misschien heb ik wel alle hotspots over het hoofd gezien (ik hoor het graag?) ...Maar wat een verrukking toen we het design huis binnen stapte en in al dat moois werden ondergedompeld.
De expositie laat de meest invloedrijke tendensen van de afgelopen 20 jaar zien door de ogen van li edelkoort, de meest gerenommeerde trend forecaster ter wereld. Prachtige beelden begeleid door videomateriaal, interviews en trendboeken, van de afgelopen 20 jaar, waar je naar hartelust in kon bladeren. Je begrijpt daar waren we wel even zoet mee. Ik kan niet alles laten zien maar om een impressie te geven van de verscheidenheid heb ik een beeld selectie gemaakt.

Bijzonder waren de 3-dimensionele collages en beelden met leer, maar ik werd vooral erg overdonderd door de pracht en praal aan rijke textielen. Je weet dat ik altijd om me heen kijk naar mooie stoffen en kleuren combinaties dus dit was wel een feestje voor mij. De meest schitterende kleuren en borduursels werden getoont. Zo ook een serie jurken uit de collectie van dries van noten en het kleed van kiki van eyk blijft toch wel een van mijn favorieten.

De expositie is nog tot eind mei. Ik denk dat het voor iedereen interessant is om te zien en te ervaren. Je raakt meer bewust van de meest belangrijke tendensen wat vaak van groot belang is, voor het bepalen van strategieen op allerlei gebied, voor de toekomst.