weekend tip extra: open design dag Groningen

Mocht je dit weekend niet op de Woonbeurs rondlopen maar ergens in de buurt van Groningen dan kun je daar a.s zondag 27 september de Open Design Dag bezoeken. Van Sandra en Simone van Siepfabriek en Van San kreeg ik deze leuke tip. Zij openen deze dag, in samenwerking met andere ontwerpers, de Werkpostwinkel en galerie aan de Nieuwe Ebbingestraat 50-52 in Groningen.

Heb je ook leuke tips stuur een mailtje naar info@pimpelwit.nl

weekend tip: de woonbeurs

Ik had het al een beetje aangekondigd, het woonseizoen 2009/2010 is weer van start gegaan. Er valt een hoop te zien en te doen op de verschillende events op woongebied. Aankomend weekend gaat de Woonbeurs in de Rai van start. Hier zijn onder andere de huizen te bezoeken van de verschillende woon en lifestyle magazines als Vt wonen, At home en 101 woonideeen. Op het inspiratieplein kun je terecht voor interieur advies. Dit jaar ben ik ook gevraagd om advies te geven. Het is verstandig om van te voren al te reserveren. Kies een ruimte uit in je huis en bereid je voor met een plattegrond, foto's en wat je graag anders zou willen voor een advies op maat. Kijk op de site van de Woonbeurs voor meer informatie of bij het magazine met de woonstijl van jouw keuze. Wie weet zie ik je daar!

gespot op inside design

Er was weer veel te zien en te beleven op Inside Design 2009 van Elle wonen in het Loyd hotel in Amsterdam.
Opvallend dit jaar waren de grove textielen die in interieur accessoires terug kwamen en een eigen karakter gaven aan het object. Zoals bijvoorbeeld hier afgebeeld het vloerkleed van verschillende, grof geweven, wol soorten en de lamp met wollen 'lampenkap'.
Ingetogen sfeervolle kleuren en materialen in de slaapkamer werden afgewisseld met
sprekende kleuren en dessins in de woonkamer, ook bij de bezoekers. Wauw!
Bijzondere gordijnen van verschillende zijden stoffen. Heel aanwezig van kleur maar door het gebruik van dit materiaal toch een luchtige uitstraling.
Nieuwe kleuren van Histor waren te zien in het Histor appartement. Warme, ingetogen kalkachtige kleuren tegenover glanzend wit. Inspirerende presentatie. Alle lof aan Brechtje en Saskia!

studio ijm: open huis

Dit weekend was het dan zover. Na een paar weken met een grote groep mee te hebben gewerkt aan de voorbereidingen voor het 'open huis' weekend bij Studio IJm, gingen zaterdagmorgen de deuren open voor het grote publiek.

In de voorbereiding, een blik achter de schermen...

Een paar indrukken van het 'open huis':
Er was zoveel te zien en te beleven. Gevoelig uitgewerkte details. Ik heb genoten!

weekend tip: inside design '09

Dit weekend is de grote aftrap van het nieuwe woonseizoen. Elle wonen heeft een prachtige line-up van interieur designers en stylisten bij elkaar gebracht in het Loyd hotel in Amsterdam. Vele kamers zijn weer prachtig vormgegeven. Boordevol inspiratie aan kleur, interieur en vele spannende ideeen voor in en om het huis komen tot leven in dit bijzondere gebouw aan het IJ. Naast de Design route is er ook een pendelbus naar onder andere de open dagen in Studio IJm van Frank Visser. Naast zijn uitgewerkte thema op de zolderkamer in het Loyd hotel onder de naam Attick Finds kun je je ook helemaal laten onder dompelen in de inspirerende, wondere wereld van Frank Visser. Voor meer informatie, adres en route gegevens zie www.ijm.nl.

binnenkijken

Voor deze binnenkijk productie hebben Yvonne en ik nieuwe interieur ideeen ontwikkeld en uitgevoerd voor het huis van Ans, Wim en Cato. Bijvoorbeeld het gescheurde behang in de keuken en de wandvullende foto boven het bad. Dit is een oude zwart/wit foto van Ans toen ze nog klein was. Vraag informatie voor het vergroten van foto's bij bijvoorbeeld Multicopy.Productie geplaatst in Vt Wonen september 2009
Styling: Yvonne Bakker en Marieke van Proosdij
Fotografie: John Dummer