'mijn woonstijl' in de flair

Deze weken ben ik heel hard aan het werk voor de oplevering van Kidscity in City mall 036 in Almere. Het wordt een geweldige plek. Binnenkort meer hierover. Helaas weinig tijd gehad om nieuwe post te plaatsen op Pimpelwit. Gelukkig neemt het tijdschrift Flair het even van me over. Deze week een artikel over mijn huis in de rubriek 'mijn woonstijl'!

weekend tip: vlooienmarkt door heel nederland

Het weekend staat weeer voor de deur en er zijn een paar leuke kleinschalige vlooienmarkten te bezoek door het hele land. Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet:
za 17 okt Vlomarkt de Toekomst
Vlooienmarkt in Kielwindeweer bij Hoogezand

za 17 okt Rommelmarkt bij Showharmonie
Rommelmarkt in Rhenen

za 17 okt PRIVE HUISVERKOOP - ROTTERDAM ZUID
Rommelmarkt in Rotterdam

zo 18 okt Gigantische CAR BOOT SALE te Oss
Kofferbakverkoop in OSS

zo 18 okt vlooienmarkt sporthal de haagdijk
Vlooienmarkt in eindhoven

zo 18 okt Rommelmarkt in Matilo
Rommelmarkt in Leidendutch design week 17-25 oktober

Deze leuke mail kreeg ik van Roel van Hove en Ulrike Jurklies van Momantai. Prachtig ontwerp die ik graag met jullie wil delen. Er is nog veel meer moois te zien tijdens de Dutch Design Week van 17 t/m 25 oktober in Eindhoven.

Graag willen wij je laten kennis maken met het project "Klassieke kant in roestvast staal". Het kwam tot stand door samenwerking van Roel van Hove (Etsprit - Etstechnieken / Almere) en Ulrike Jurklies (Momantai - Design / Eindhoven) met steun van 'Plauener Spitze ®'. De resulterende produkten worden voor het eerst tijdens de Dutch Design Week van 17 tot 25 oktober in Eindhoven in het Klokgebouw (Strijp-S, Hal 2) gepresenteerd. Je bent van harte welkom...
Er is nog veel meer moois te zien tijdens de Dutch Design Week. Zo kreeg ik ook deze prachtige beelden, van Lenneke Wispelwey en Paula Arntzen, opgestuurd.
Lenneke Wispelwey heeft een ambachtelijk vervaardigde collectie porselein die bestaat uit verschillende serviesdelen en vazen.
Paula Arntzen zijn collectie bestaat uit kwalitatief hoogwaardige papieren lampen voor interieurinrichtingen, en een serie papieren lampen en slingers voor tijdelijke projectinrichtingen.
Samen hebben ze een prachtige serie geproduceerd welke te zien is tijdens de Dutch Design Week.

happy birthday!

Thank you all for all the best wishes! I had a great day.

woonweekend city mall 036

Het woonweekend in Almere's city mall 036 had het thema 'hip hergebruik'. Het was een groot succes!De pr dames in Pimpelwit outfits!
Een grote lege ruimte omgetoverd tot een gezellige workshop plek vol met woon- en styling ideeen, met items onder andere gemaakt door Pimpelwit en Huisraadidee.
Links: Met de styling heb ik geprobeerd te laten zien dat nieuw (Philippe Starck bank en accessoires van Riviera Maison) en oud (items van de kringloop) heel sfeervol samen kan gaan. Rechts: Voorbeelden, in de etalage, van de p@k en pl@k workshop om te laten zien wat je allemaal met deze techniek kan doen.
Links: Voor de opening. Rechts: Het was een komen en gaan van mensen die aanschoven aan de lange werktafels om daar een interieur item te pimpen, onder begeleiding van Saskia met haar p@k en pl@k workshop.

Klik op het beeld om te vergroten

gespot op de woonbeurs .3.

Kinderkamers...
Heerlijk die kleuren! Prachtige combinaties, in het At Home kinderen huis. Veel verschillende dessins in de stoffen en behang. Leuk om door het gebruik van verschillende stoffen en kleuren het verschil tussen een jongens en meisjes bed te maken. Verhelderend om te zien dat je voor een jongenskamer niet alleen blauw of legerprint kunt gebruiken of voor meisjes alleen maar zuurstok roze.
Leuk idee al die kastjes aan de muur om decoratieve spulletjes van de kids in te zetten.
Stoere materialen voor de babykamer in de stand van Combitex. Het houten wiegje is aan de muur bevestigd. Praktisch en leuk idee voor klein behuisden.

Klik op het beeld om te vergroten

weekend tip: city mall 036

In de pers
Dit weekend staat de City Mall 036 in het teken van wonen.

36 WOONIDEEEN WEEKEND
Soms kriebelt het en wil je graag iets in je interieur veranderen. Maar hoe doe je dat voor weinig geld? Kom dan het weekend van 10 en 11 oktober naar het Belfort voor inspiratie en advies. Daar zijn ervaren stylisten die de workshop ‘hip hergebruik’ geven. Je kunt zelf kleine woonaccessoires meenemen, bijvoorbeeld een lampenkap of vaas. Maar je kunt je ook gewoon laten inspireren door hun verrassende kijk op hergebruik.

Meer weten over de stylistes? Marieke van Proosdij is styliste van diverse binnenkijkers voor bladen zoals VT wonen, waarvoor ze ook Interieur & Styling advies geeft tijdens de Woonbeurs 2009. Zie pimpelwitstyling.blogspot.com

Saskia Jonker heeft haar eigen P@K & PL@K lijn en geeft diverse workshops in hergebruik van meubilair en accessoires. Zie huisraadidee.nl

Hoe werkt het?
Meld je hier aan voor een van de twee dagelijkse workshops. Inschrijving is gratis, de enige voorwaarde is dat je kassabonnen kunt laten zien van in totaal € 35 besteed na 1 september 09 bij één van de Citymall 036 winkels. Zie ‘plattegrond’ voor informatie over de Citymall 036 winkels. Wees er snel bij, want vol = vol!

Datum zaterdag 10 en zondag 11 oktober
Tijd workshops om 13:00 en 15:00 uur
Lokatie Belfort

www.citymall036.nl

decor8 thanks!

A big thank you to decor8 for publishing such a nice peace on my behalf and all the nice comments everyone wrote!
Wait until you see this whimsical apartment! First of all, Miss Michelle is such a sweetheart, she is always sharing links with me and I appreciate this so, so much! Today she sent over a link to the portfolio of Pimpelwit, stylist/textile designer Marieke van Proosdij, in the Netherlands I was like, can I get a what what!? This rocks! And after doing a little digging, I learned that Marieke is from Den Hague and does freelance styling work for magazines like VT Wonen. Nice! Here’s a glimpse of her lovely apartment below… Pay careful attention to all the little details…
Stylist Marieke van Proosdij
Stylist Marieke van Proosdij
Stylist Marieke van Proosdij
Don’t you dig that lampshade? Currently living in Amsterdam, Marieke is a genuine talent whose work really inspires and motivates me today. Maybe she’ll do the same for you, too. You can view some of her prop designs on her blog and Flickr stream. Have fun!
(images: John Dummer)

gespot op de woonbeurs .2.

Niet alleen het gebruik van wit in het interieur maar ook veel stoere en warme materialen waren te zien op de woonbeurs.
Het blad Eigen Huis & Interieur laat zien dat warme kleuren als bruin, oker en blauw een mooie rijke uitstraling geven. Dit wordt versterkt door de combinatie met warme en stoere materialen als wollen poeven, een hoogpolig kleed en de leistenen muur.
Mooie lamp met plisse stof.
Ook hier weer stoere materialen gecombineerd met zachte, aaibare materialen. Leuk idee om houten pallets te beitsen en te gebruiken als side-meubel om op te zitten. Mooi om er een paar mooie, grote accessoires op te zetten.

Klik op het beeld om te vergroten

gespot op de woonbeurs .1.

Het VT Wonen huis; wit, witter, witst.
LINKS: Mooi idee om boven je werktafel een dik stuk vilt in neutrale kleur te bevestigen als prikbord. RECHTS: Handig en decoratief wandmeubel voor al je knipsels, boekjes en kaarten. Hier afgebeeld in de studie hoek, maar ook leuk in de keuken voor al je kookboekjes, recepten en notities.
LINKS: Verschillende houten kistjes wit geverfd met die ene mooie schaal of vaas erin. RECHTS: Decoratief kunstwerkje aan de muur.
LINKS: Eettafel decoratief gestyled met je mooiste 'witte' accessoires. RECHTS: Detail accessoires.

Styling tip: Wat zo leuk is om te zien in het VT Wonen huis is dat er een hoop gebeurd op decoratief gebied. Door de keuze voor 1 kleur in het interieur blijft het toch een rustig geheel. Door het gebruik van de verschillende materialen als hout (geverfde kistjes), wol (dekens op de bank), grof geweven linnen (bank), koeienkleed en ceramiek krijgt het huis een warme uitstraling, met veel zorg samengesteld. Maak keuzes in je interieur! Kies je voor rust met een paar accessoires dan is het leuk om sprekende kleuren hier en daar terug laten komen voor het verrassings effect in je interieur. Kies je voor drukte, veel spullen en veel decoratie, probeer dan in 1 kleur te blijven waardoor je toch die eenheid en rust creeerd. Zoek naar een balans in je interieur waar jij je prettig bij voelt.

Klik op het beeld om te vergroten

weekend tip: open ateliers De Pijp

Het was een zeer drukke week. Ik heb soms het gevoel dat ik mijn nieuwe intrek heb genomen op de woonbeurs.... Ik ben daar dagelijks aanwezig op het inspiratie plein om interieur advies te geven aan de vele bezoekers. Erg leuk. Ik heb zoveel leuke mensen ontmoet die, na een paar tips voor hun nieuwe interieur, met een blij gezicht weer weggingen. Dit weekend de laatste 2 dagen Woonbeurs in de Rai.

Weekend tip: Na de vele interieur uitstapjes van de laatste tijd is deze keer de weekend tip een atelier route. In Amsterdam Oud Zuid doen kunstenaars en galeries hun deuren open voor het grote publiek. Onder de naam Open Ateliers De Pijp presenteert Oud Zuid een interessante route langs vele leuke plekken. Ook altijd leuk om vrij toegang te hebben in de huizen.
Veel plezier!