weekend tip: Winterparade

De winterparade is weer gestart.
Zin in een sfeervol avondje uit? Kijk even op de site van de winterparade voor het volledige programma.

kerst inspiratie

De korte dagen zijn aangebroken. Buiten is het knisperend koud met prachtige helderblauwe winter luchten. Zelfs een grijze dag brengt je helemaal in de stemming. De lichtjes en versieringen komen dan nog beter tot zijn recht. Straten zijn vrolijk versierd en mooi gedecoreerde etalages lokken je naar binnen. Is jouw huis al versierd of wacht je traditie getrouw tot kerstavond? In onderstaande productie, die te zien is in de december uitgave van Buitenleven, hebben we een paar sfeervolle ideeen voor je uitgewerkt ter inspiratie voor je eigen huis.


Veel plezier!weekend tip: Sunday market

Dit weekend is het weer Sunday market op het westergas terrein in Amsterdam. Hier laten veel kleine labels hun ontwerpen zien en natuurlijk ook te koop. Leuk om hier je kerst inkopen alvast te doen.
Zondag 13 december kun je ook weer bij de IJ-hallen terecht op het NDSM terrein in Amsterdam Noord. Heerlijk snuffelen op deze grote vlooienmarkt, misschien leuk te combineren met de Sunday market!

gespot op de Margriet Winterfair'09

Het loopt weer tegen het einde van het jaar. De feestdagen staan voor de deur. De voorpret voor deze donkere dagen begint dan traditie getrouw bij de Margriet Winterfair in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook dit jaar was het weer een feest om rond te lopen en alle decoraties te zien. Er was voor een prachtig kleurenpallet gekozen van groenen gecombineerd in oude en nieuwe accessoires en meubels. Zeer sfeervolle details waren met name te zien bij het workshop eiland in de verschillende challets. Ook de vip room, die dit jaar gesitueerd was een een wit houten kerkgebouwtje, had een zeer warme uitstraling met een hoog winters gehalte.
Warme kleuren gecombineerd met harige kleden en stijlvolle behangdessins.
links: Verrassend ontwerp: Lampenkappen van wollen dekens. rechts: Leuk idee om door middel van een behangdessin een leeshoek te creeen.
Mooie uitstraling met al deze accessoires in groentinten.
Styling tip: Ga weer eens bij de kringloop langs op zoek naar een oude kast. Leuk idee om, zoals in het voorbeeld rechts boven, de kast te pimpen met verf gecombineerd met behang.