binnenkijken in ons nieuwe huis

Verhuizen is niet alleen stress maar betekend ook ongekende mogelijkheden voor nieuwe stylen in je interieur. Hoe gehecht ik ook was aan de sfeer in het vorige huis in Amsterdam (zie de post 'mijn woonstijl'). In het nieuwe huis stonden al die meubeltjes en leuke spullen helemaal niet. Nadat we eerst de muren strak hebben laten stuuken, er zat van dat jaren '80 structuur stuuk op....brrrr....durf ik nu geen spijker meer in de muur te slaan! De aankleding met leuke schilderijtjes moet nog even op zich laten wachten.
Ik ben begonnen met de basis wit te verfen, maar je ziet het, binnen een paar weken sluipen de kleuren en printjes er alweer in.
Eindelijk een huis waar ik een vaas op de grond kan zetten met Magnolia takken. Nu nog een mooie grote vaas ergens op de kop tikken, leuk project voor het voorjaar wanneer de rommelmarkten weer beginnen.
Ik was ook erg blij met al die vondsten van de straten in Amsterdam en de vlooienmarkt. Het huis was zo netjes en strak dat het echt tegenwicht nodig had door middel van de karakteristieke uitstraling van oude meubels en vintage textielen.
Al met al zitten we er al best gezellig bij, maar de finishing touch laat nog even op zich wachten. Ieder moment krijg ik weer nieuwe ideeen voor leuke doe-het-zelf-maak projecten. Binnenkort meer hierover.

Styling tip: Laat je interieur tot stand komen en geef het de tijd om te groeien. Het lijkt soms ideaal om een kant en klaar interieur aan te schaffen, maar juist die persoonlijke details geven je huis dat speciale karakter en bijzondere uitstraling. Loop af en toe bij de plaatselijke kringloopwinkel naar binnen en bezoek eens een vlooienmarkt. Je komt er de leukste dingen tegen. Daarnaast kun je naar eigen budget mooie, waardevolle items aanschaffen. Bijvoorbeeld een bijzondere design stoel of lamp. Ben niet bang om te experimenteren. Je zult merken door het combineren van verschillende stijlen verrassende resultaten ontstaan in je interieur.


STYLING EN FOTOGRAFIE: Marieke van proosdij (PIMPELWIT)

strandpicknick

Wat gaat de tijd toch snel. Deze maand staat er weer een productie in de bladen. Deze keer nog uit de tijd dat ik als assistente werkzaam was. De strand productie is alweer een jaar geleden geschoten. Er zijn bergen foto's gemaakt, altijd jammer dat er zo weinig geplaatst worden in een rubriek. Ik vond het toen nog best spannend met al die modellen erbij. Het was ook een enorme voorbereiding. Niet alleen de shopping; van Intratuin tot Combitex tot Ikea enz. Ook het culinaire gedeelte moet voorbereid en bereid worden, dit werd gedeeltelijk thuis en op het strand gedaan, zo echt mogelijk, ik heb zelfs een heerlijke vis in het zand laten vallen... Al met al vind ik dat de goede sfeer en de omgeving mooi naar voren komt in het beeld.Ik werd in die tijd ook vaak ingezet als "model"...bij deze shoot had ik gezellig mijn vriend meegenomen (naast mij in het midden) Leuk voor later.TIJDSCHRIFT: BUITENLEVEN NR.1 JANUARI/FEBRUARI 2010


binnenkijken

Ik wil graag iedereen een fantastisch, gezond en creatief nieuw jaar toewensen!

Terug van even weggeweest zijn mijn goede voornemens voor dit jaar om meer stukjes te schrijven vol creatieve inspiratie over styling en interieur.
Alle trouwe kijkers/lezers, dank voor het dagelijks inloggen op pimpelwit!
Nu nog tot over mijn oren bezig met de voorbereidingen van de aankomende verhuizing...ja ja...we gaan de grote stad en ons bijna Parisienne achtige appartement verruilen voor een lieflijk provincie stadje en een huis met tuin. Je raadt het misschien al...ik ben hoogzwanger van mijn eerste kindje.
Binnenkort een kleine sneak preview van onze nieuwe stulp, en voor de liefhebber wat leuke ideeen voor de kinderkamer. Nu is alles nog geheel in de verbouwings fase.

Ik heb niet stil gezeten in de tussentijd en er staat weer een mooie binnenkijken reportage in de bladen. Dit keer een familie huis in hartje de Pijp in Amsterdam en is gepubliceerd in het blad 'kinderen' nr 1 van 2010.

PRODUCTIE EN STYLING: Marieke van proosdij (PIMPELWIT)
FOTOGRAFIE:ANOUK DE KLEERMAEKER