customisen

Wil je ook je opbergmanden een beetje pimpen?
Ik heb hier gekozen voor manden van de HEMA. Het is een van stof geweven model dat is extra handig om er zelf iets aan toe te voegen.
Ga naar de markt of een een garenwinkel zoals bijvoorbeeld Jan de Kleinvakman op de Albert Cuypstraat in Amsterdam en koop daar naar eigen idee een aantal meters verschillend lint.
Ik heb zelf gekozen voor allerlei verschillende kleuren en dessins maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan kleuren die in de kamer voorkomen.
Meet de lengte af die je nodig hebt om rondom genoeg te hebben en doe een grote veiligheidsspeld door het lint aan een kant. Dat is makkelijker om het lint te kunnen weven.
Ik ben heel blij met het resultaat. Zie de foto van de commode bij de post 'kinderkamer idee (2)'. Ik gebruik deze manden voor luiers en doekjes e.d.

kinderkamer idee (2)

Bij de komst van een kindje is niets zo leuk als aan de kinderkamer beginnen. Maar al die mogelijkheden! Ga je voor landelijke stijl of voor stoer? Wordt het een echte jongens of meisjes kamer of een beetje neutraal? Koop je een kant en klaar kamertje met bedje, kast en commode of ga je zelf combineren? Wij hebben voor de laatste optie gekozen, mede ook omdat mijn ouders ineens na al die jaren met mijn oude wiegje op de stoep stonden. Dat vonden wij allebei zo leuk dat dat onze basis werd. Maar toen...de commode, getver wat zijn die dingen vaak vooral heel praktisch en degelijk, heb er persoonlijk niet zoveel mee. We hebben op rommelmarkten en in winkels als Van Dijk & Ko en Neef Louis een paar leuke spullen gevonden en onze persoonlijke draai eraan gegeven.

De tafel...
Die commode werd.


PRODUCTIE, STYLING EN FOTOGRAFIE: Marieke van proosdij (PIMPELWIT)