vogelhuisje


Het thema vogels als decoratie blijft leuk. Dit zijn beelden die ik heb gemaakt op de Margriet Winterfair
Stylingtip: Door verschillende vogelhuisjes bij elkaar te plaatsen, bijvoorbeeld op een tafel of aan een muur, krijg je een speels, decoratief effect in je huis. Je kunt ook, zoals in het beeld te zien is, vogels uit karton snijden en deze beplakken met verschillende behang dessins.


STYLING EN FOTOGRAFIE: PIMPELWIT EN STYLING EN INTERIEUR (bovenste beelden)

inspirerende etalage

Pols potten, KNSM eiland, Amsterdam. Een winkel vol inspiratie. Ik kijk altijd met grote bewondering naar de wisselende styling van etalages. Zeer inspirerend! Ik ben gek op groen, prachtig al die verschillende tinten bij elkaar.

FOTO'S: pimpelwit; gemaakt met de telefoon

feestelijke verpakking


Het loopt alweer richting Sinterklaas en dat betekend voor mij en een groepje vriendinnen onze jaarlijkse haiku avond. Geen ellenlange gedichten meer maar in een paar kreten een mooie boodschap voor elkaar. We kopen 1 cadeau en maken voor iedereen een haiku met een mooie verpakking erom heen. We komen allemaal uit een creatieve hoek en dat is ook te zien. We hebben al dagen voorpret en iedereen bedenkt de mooiste verpakkingen.
Ik ben helemaal los gegaan met lintjes, stoffen en knopen. Door al deze verschillende materialen te combineren heb je een bont effect en krijgt het een decoratieve uitstraling.
De haiku heb ik op papier geschreven en die heb ik tussen de stofjes in het midden gedaan.
 Aan een draadje heb ik een letterbak diertje gehangen met verschillende knopen en een bloemetje.
Het geheel heb ik met de naaimachine vastgezet, zodat het een stevig pakketje is geworden om ergens leuk decoratief op te hangen.
Mijn werkplek...alles is letterlijk uit de kasten getrokken.

Zelfmaaktip: Denk ook eens aan een decoratieve verpakking van je gedicht of van een cadeautje. Je kunt door het verzamelen van allerlei spullen zoals verschillende papiertjes, behang, knopen, linten enz hele leuke verpakkingen bedenken voor bijvoorbeeld onder de kerstboom of voor iemands verjaardag. Toch leuker geven dan een standaard papiertje uit de winkel.

PRODUCTIE, STYLING EN FOTOGRAFIE: PIMPELWIT

weekend tip

Dit weekend zijn er zoveel leuke dingen te doen, dat ik dit graag met jullie wil delen. Goede timing ook met de feestdagen voor de deur. Behalve natuurlijk de Margriet Winterfair in de Jaarbeurs in Utrecht van 19-25 november is vrijdag ook de aftrap van Flavorites live, 3 dagen lang in het World Fashion Centre in Amsterdam. Vorig jaar heb ik dat zo leuk gevonden! Heel veel leuke webshops zijn dan live aanwezig.
Fam.store is een nieuwe webshop met allemaal mooie spulletjes voor de kids en kinderkamer-en interieur accessoires. Een echte aanwinst met nieuwe merken zoals Carton chic, Chacha en Gense. Zondag 21 november a.s. de aftrap met een pop-up store in de woonwinkel Springers in 
Utrecht-centrum
Voor meer informatie bezoek de website.

Margriet Winterfair 2010

Ik kwam vanmorgen al helemaal in de kerststemming. Buiten was het wit van rijp op de bomen. Een ijzig blauwe lucht en een winters zonnetje. Al vroeg uit de veren met de kinderwagen door het park richting het kinderdagverblijf, genoten we volop van de eerste winterse ochtend, heerlijk! Ik kijk nu al uit naar dikke wanten, warme chocolademelk, met rode wangen op het kleed voor de openhaard na een sledetocht. Maar nu eerst aan de slag...het is weer hard werken in de Jaarbeurs om alles in kerstsfeer om te toveren voor de opening van de Margriet Winterfair a.s vrijdag.

Claudy Jongstra in de Toonkamer

Het is november wolmaand in de Toonkamer in Utrecht. Iedere donderdag is er een inspirerend programma over het thema wol in al zijn vormen. Niet alleen een lust voor het oog maar ook weer begeleid door heerlijk hapjes en drankjes. Donderdag 11 november was Claudy Jongstra aanwezig met een presentatie over haar projecten en het ontstaan hiervan. Ik heb het als zeer bijzonder en inspirerend ervaren. Helaas moest ik na deze presentatie naar de auto hollen en door de file naar het kinderdagverblijf van mijn zoon ( hoe doen andere werkende moeders dat toch?!) Ik had graag een persoonlijk dankjewel willen zeggen. Soms raakt het verhaal van de kunstenaar je niet alleen door de beelden maar ook door de intensiteit van het proces, zoals ze dat beleven. In dit geval ook het verhaal wat wol allemaal bij 'de mens' los kan maken en de bijzondere projecten die hiermee worden gedaan.
Claudy Jongstra heeft aan de traditionele vilttechniek een compleet modern en eigentijds beeld gegeven. Met wol van haar eigen kudde van 200 Drentse Heideschapen maakt zij binnen haar architectuele werk, wandkleden voor openbare gebouwen zoals het Catshuis en de Nederlandse Ambassade in Berlijn.
Leuk deze dankmail!
 Natuurlijk ook nog even een rondje gelopen. Fantastisch deze poef. En het kleed!

Volgende week donderdag Edward van Vliet in de Toonkamer!

BEELD: PIMPELWIT

inspiratie voor het weekend

Het is een beetje vreemde tijd van het jaar voor mij. Buiten stormt en regent het. De laatste bladeren waaien van de bomen. Rond half 5 valt de schemering in en gaan de kaarsen alweer aan. Volgende week start de opbouw en het afstylen van de Margriet Winterfair '10, dat betekent alles al in de kerstsfeer en deze week was ik in drukke voorbereiding op de voorjaar '11 woonbrochure voor de meubellijn van Feelings...Ik ben een beetje de kluts kwijt en zocht naar inspiratie
Onlangs was ik in dit geweldige huis van Annette Versteege. Ik kwam binnen en mijn mond viel open, het leek wel thuiskomen. Wat een geweldige sfeer en wat een heerlijk spullen overal. Deze interieur accessoires maakt Annette zelf en zijn te bestellen via haar webshop Tsjilp.

Links is binnen en rechts is buiten op de veranda...aaahhh! Dit willen we toch allemaal!

Styling tip: Zet niet je hele huis van onder tot boven vol met spullen, maar centreer het op een paar plekken. Bijvoorbeeld zoals Annette dat heeft gedaan met het witte kastje, dat een echt rariteiten kabinet is geworden met leuke spulletjes.

FOTOGRAFIE: PIMPELWIT

pimpelwit op bloesem

Leuk dat ik een mail krijg van Julie Hendrix met het bericht dat ze Pimpelwit op Bloesem heeft gezien! Zie onderstaande post. Bloesem bedankt voor de mooie woorden over Pimpelwit!
Picsdotsstripes
I'm in the midsts of creating gift guides for Bloesem and BloesemKids...so it's mostly products, products and products on my desktop during these weeks...to get an idea of where these products could end up and understand why it's nice to summ up all these different items I visit beautiful blogs like these and enjoy the images of living rooms, bedrooms and kitchens...
image above from pics, dots & stripes...gorgeous blog!
image below from Pimpelwitstyling....great blog by Dutch stylist!
image below below from MyblogVintage...can't read a word but love the winter feel that i miss here sometimes in Kuala Lumpur.
Pimpelwitstyling
Myblogvintage

evenementen styling: jonge gezinnen beurs '10

Vorig jaar was ik hoog zwanger en bezoeker van deze beurs. Dit jaar medewerker als een 
van de stylisten van de Jonge gezinnen beurs 2010.
Je ziet op de beelden een paar fasen in de opbouw van 2 stands waar ik aan heb gewerkt; 
Ouders van nu en Groter groeien

De beelden heb ik rond 23.00 uur 's avonds gemaakt. Je ziet dat de vloeren nog gelegd moesten
worden. Met dit soort evenementen wordt er altijd tot in de late (vroege) uurtjes door gewerkt
om alles klaar te krijgen voordat de deuren de volgende morgen open gaan voor de 10.000'en
bezoekers.FOTOGRAFIE: PIMPELWIT

mindfulness

De herfst is in volle gang. Buiten raast de storm. De regen klettert op het dak...maar het geeft allemaal niets. Ik ben met een vriendin heerlijk aan het relaxen bij de houtbrander in haar 'schuur'! Nou ja, schuur? Deze sfeervolle plek, aan de bosrand op de grens van Drente en Friesland, is bijna geen schuur meer te noemen. Een idyllische plek, goed verstopt en ver weg van het fashionable leven van de randstad. En 'me' time staat boven aan het dingen-doen lijstje tijdens een verblijf hier.Dank voor 2 heerlijke dagen relaxen, genieten en opladen. Ik bruiste weer van inspiratie en ideeen!

FOTOGRAFIE: PIMPELWIT

de kinderkamer

Klein gebaar, groots effect. Fris wit met kleurrijke elementen.
 Klein gebaar, groots effect. De kinderkamer, rustig met vele speelse elementenFOTOGRAFIE: Anouk de Kleermaeker
STYLING: Marieke van Proosdij
GEPUBLICEERD: kinderen nr1 2010

gespot op DDW '10

 Wat een lokatie!
Dan te bedenken dat in deze rauwe omgeving zulke mooie, gevoelige objecten te zien zijn. Ik heb deze middag als zeer inspirerend ervaren. Met bekende en onbekende namen, daardoor waren er toch weer genoeg verrassende nieuwe dingen te zien en te beleven.

FOTOGRAFIE: PIMPELWIT