feestelijk servies

Helemaal leuk met een feest of bijvoorbeeld met oudejaarsavond om de tafel extra feestelijk aan te kleden met je mooiste servies
Trek alles uit de kast...juist de combinatie van al deze verschillende kleuren en dessins maken het extra feestelijk en geven het een speciaal teintje mee.
Verzameltip: Spaar het hele jaar door mooie borden en glazen. Vaak kom je bij de kringloop of op een rommelmarkt mooie spulletjes tegen, maar nooit een complete set. Dat is helemaal niet erg. Juist de diversiteit van al deze verschillende dessins en kleuren maken het speciaal en brengen het tot een geheel.

BEELD: PIMPELWIT 
BRONNEN: SB-HOMELAND, PRIVE COLLECTIE, FROZEN FOUNTAIN

gespot

Bij een grote opruiming van mijn beeld archief kwam ik deze foto's tegen. Gemaakt op Inside Design 2007 in de Westergasfabriek. Ik krijg er weer doe het zelfmaak inspiratie van.


BEELD: PIMPELWIT

kerstdecoratie.4.

De laatste kerstinspiratie voor dit jaar. Ik heb me deze keer laten inspireren door Purlbee. Ik vond dit zulke inspirerende beelden en wilde dat graag delen.
Prachtige materialen. Ik krijg ook meteen zo'n, na het spelen in de sneeuw met lekker warme, gezellige kerstsokken aan, gevoel.

BEELD: PURLBEE

kerstdecoratie.3.

Deze tijd van het jaar is toch wel de tijd van bezinning en sfeer maken voor mij. Vorig jaar rond deze tijd was ik hoog zwanger, lag er ook een halve meter sneeuw voor de deur en reed ik dagelijks in barre omstandigheden van Amsterdam naar Utrecht, om de mannen in ons huis aan het werk te houden. Ik zat in een enorme nesteldrang fase en wilde toch wel heel graag dat nieuwe huis gezellig maken..
Dit jaar, ploegend door de dozen op zolder heen, de kerstspullen gezocht. Door de jaren heen heb ik allemaal spulletjes verzameld. Dat deed mijn moeder ook. Bij ieder hangertje van glas of stro zat een mooi verhaal. Met het openen van al die kerstdozen, kwamen deze verhalen weer boven. Ik zat dan luisterend met een kop warme choco bij de openhaard toe te kijken hoe mijn moeder weer een kunstwerk van de kerstboom wist te maken. Mooie herinneringen
Dit jaar zat mijn kleintje van ruim 10 maanden op het kleed vol verbazing te kijken wat die grote boom daar in ons huis deed. De geschiedenis herhaalde zich. De verhalen moeten nog even wachten tot hij wat ouder is maar een dansje op jingle bell doet het altijd goed ;)

Stylingtip: Het is leuk om een thema aan de kerst te plakken. Bijvoorbeeld de traditionele goude of rode kertballen boom. Maar je kunt ook zoals in het voorbeeld alles met vogels, kleur of met harten doen. Zo kun je ieder jaar weer een leuke, nieuwe sfeer neerzetten met verzamelde oude spulletjes en zelfmaak kerst accessoires.


STYLING EN FOTOGRAFIE: PIMPELWIT 

kerstdecoratie.2.

De winkels liggen er vol mee; de kerstster. Toch leuker om er een eigen draai aan te geven.


Zelmaaktip: Bij deze kerstster heb ik gebruik gemaakt van verschillende soorten behangdessins. Ik heb ze een vulling gegeven van stof zodat ze een beetje een vollere vorm krijgen. En met de naaimachine aan elkaar genaaid. Leuk om voor en achterkant met verschillende prints te maken.


STYLING EN FOTOGRAFIE: PIMPELWIT 

pimpelwit guestblogger bij bloesem

Super leuk om voor Bloesem een post te maken! 


Tape Christmas tree ideas by pimpelwit styling

I just love to experiment, besides the usual christmas tree, with different materials. With tape you get the most great effects on your wall. And Christmas is the time where candlelight is a must. I taught of a lot of little lights in different colors which gives you an extra happy and colorful feeling
Pimpelwit_boomcombi
The greatest thing for me with christmas is that I can invite a lot of people. For the cooking I will ask someone else but the decoration for the table setting I will be working on the whole day. For example these glasses with a name tag, so everyone find his place at the table..
Thank you and we wish you a Merry Christmas Marieke.

kerstdecoratie.1.

Een halve meter sneeuw voor de deur, kerst komt nu toch wel heel dichtbij. Echt een dag om bezig te gaan met de voorbereidingen voor het kerstdiner.


Styling idee: Voor de kersttafel vind ik het leuk om extra uit te pakken. Voor de tafelzetting heb ik naamplaatjes gemaakt. Aan het glas hangt een glazen buisje waar een kersttakje of bloem in kan met een kaartje eraan waar je de naam op kunt schrijven. 


STYLING EN FOTOGRAFIE: PIMPELWIT 

de kamerplant

Bij het woord kamerplant krijg ik meteen rillingen. In mijn gedachte zie ik een stoffige, overjarige inrichting, met een vensterbank afgeladen met koperen potten gevuld met 'kamer'planten. Of een mannen studentenhuis met een paar van die goed bedoelde, dorre planten. Meegekregen van ouders 'om het wat gezelliger te maken'...
Maar het kan ook anders! Wat een enorme frisse aanpak van het stoffige kamerplanten syndroom. Ze hebben meteen een nieuw imago gekregen.
Stylingtip: Haal die saaie planten uit hun oude vertrouwde pot. Je ziet in de voorbeelden wat een andere aanpak met je planten doet. Het resultaat; leuk, verrassend, fris en decoratief. Ook leuk om het voorbeeld van de planten in zakjes aan een trap te gebruiken met kerst. Dit jaar geen grote kerstboom maar verschillende kleintjes in waterdichte zakken ophangen aan een decoratieve ladder. Of met haakjes aan de muur.

BEELD WOONBEURS '10: PIMPELWIT

creatief met wol

Een van de voordelen van de stad verruilen voor een dorp, dacht ik in mijn onschuld, is dat je zeeen van tijd hebt voor persoonlijke groei. Nieuwe bronnen aanboren, mijn horizon verbreden. Bijvoorbeeld, na jaren van koken op 2 electrische pitjes zou ik nu toch echt mijn kookkunsten gaan ontwikkelen in die enorme keuken. Wekelijkse diner parties organiseren... en doordeweeks 's avonds op de bank lekker ouderwets gezellig creatief bezig gaan met breinaalden en wol
Na bijna een jaar verhuisd te zijn, naar een dorp, bracht ik een bezoek aan de woonbeurs en het vt wonen huis. Fantastisch, wat een kleuren en warme sfeer en wat schetste mijn verbazing...mijn fantasie was werkelijkheid geworden. Uitgewerkt door de stylisten van de vt wonen. Dit was nu precies wat ik voor ogen had. Een kast vol met wol waar ik de leukste beddenspreien en woonaccessoires van ging breien...
Die kast met wol is er, ook een hele berg breinaalden, ik heb alleen nog niet de tijd gehad er iets mee te doen...Goede voornemens, dat wel.
Stylingtip: In de winter, met deze donkere dagen ontstaan er andere behoeften voor de aankleding van je huis. Je hebt vaak meer zin in warme kleuren. Die kun je laten terugkomen in accessoires. Je kunt bijvoorbeeld dekens op de bank leggen met kussens in verschillende dessins en materialen, zoals wol en gehaakte stoffen. Hierdoor wordt het ook warmer en lekker knus. Vergeet niet je slaapkamer. Niets is zo fijn in de winter om in zo'n gezellig, warm bed te kruipen.

BEELD: PIMPELWIT, WOONBEURS '10, VT WONEN HUIS 

pimpelwit gespot bij Marie Claire Maison

Een van mijn favoriete buitenlandse woonbladen; Marie Claire Maison, vol met inspirerende, decoratieve ideeen voor het interieur heeft beelden van Pimpelwit gepubliceerd! Ik ben zeer gevleid.

Pimpelwit styling

Des belles photos trouvées sur Flicker, des instants dans la maison d'une styliste déco très inspirée!
35555c0f858464a58da3c6cd6a34e464.jpg
b90a5ab7d5697b0edbed911e50fa3dc5.jpg909383279173dc603e5cc6dcb5695f56.jpg
a4d317993e73cb884532fef6870dd3ef.jpg267fdde9d1f5a9f410b944c837a41cf0.jpg
Des matières, des couleurs, de la récup...tout ce que j'aime! Plus d'images sur pimpelwitstyling.blogspot.com