bloembollen

De eerste voorbode van het voorjaar zijn weer te koop. De bloembollen. Gezellig! Bakken narcissen, blauw druifje enz. Ik weet alleen nooit waar ik ze in moet zetten zonder dat het zo'n tuttige uitstraling krijgt. Dan maar zelf iets maken.
LINKS: voor RECHTS: na. 
Zelfmaaktip: Ik heb hier potjes van Ikea gebruikt. Kan bijvoorbeeld ook met soepblikken. Deze potjes heb ik ingepakt met verschillende kleuren wol. Te verkrijgen o.a bij Jan de kleinvakman of de wibra. Ik vond het leuk om extra te laten zien dat het zelfmaak is door de eindjes van de wol zichtbaar te knopen op verschillende plekken. Leuk om overal neer te zetten zoals op de voorbeeld foto's of als klein cadeautje mee te nemen.

interieur accessoires

Wat is het weer een grijze dag...even een oppepper met wat vrolijke details voor het interieur.
Blijft leuk dat behang van Studio Ditte. Voor de kinderkamer maar ik zie het ook wel voor op de wc of bijvoorbeeld een klein muurtje in de hal waar je een kapstok tegenaan hangt.
Helemaal leuk deze steun vrije plankjes. Ze worden aan de wand bevestigd en je schuift er een doos omheen beplakt met een leuke print. Ik mijn gedachten zag ik al een verzameling aan de muur met verschillende dessins. Krukjes, tafeltjes, poefen, kisten ik ben er gek op. Leuk op deze verschillende manieren gedecoreerd.


GESPOT BIJ KIDSFACTORY

kinderkamer idee (3)

Dit wil toch ieder kind?! Mag ik een tip geven...ga niet met kind en al op kamer shopping, wanneer ze dit zien dan zijn ze verkocht. Wel handig als het budget en laten we niet vergeten de afmeting van dit 'bed' ook in de kinderkamer past. Ik wil zelf ook wel zoiets. Met een stukje gras ervoor en uitzicht op het water en een kacheltje erin en... het kind komt in mij naar boven ;)
Mooi al die natuurlijke kleuren en stoffen. Ik betrap mezelf er wel op dat ik toch stiekem weer een lekkere kleur in de vorm van een 'handige' accessoire erbij plaats. Die koffers zijn ideaal voor het opbergen van rondslingerend speelgoed en doorbreekt net even het wel heel uitgebalanceerde kleurenpalet.
Stylingtip: Niet die enorme kinderkamer voor handen? Om deze sfeer te creëren kun je ook op de wand achter het bed dit behang plakken met dessin van sloophout en een aantal planken ophangen van steigerhout. Ook leuk om rond het bed een bak te maken van steigerhout, lekker stoer en makkelijk te doen.

Al deze vondsten heb ik gespot bij Kidsfactory in Breda.

de kraan

Ik heb iets met kranen. Best een lastig onderdeel, wanneer je bij iemand thuis een binnenkijk reportage gaat maken, is de keuken. Niet iedereen heeft een opmaat gemaakte keuken met alle toeters en bellen die we graag zien. Daarom is het altijd weer een verrassing wat je door middel van fotografie en de juiste invalshoek kan creeren. Prachtig toch deze verschillende sferen.
Die specifieke details uit een huis halen, dat vind ik echt een uitdaging. Het zijn bijna op zichzelf staande stillevens geworden. STYLING: MARIEKE VAN PROOSDIJ
FOTOGRAFIE: RECHTS BOVEN EN ONDER JOHN DUMMER
LINKS BOVEN EN ONDER DJOEKE KALIS

koffers en kisten

Heerlijk, het is zaterdagochtend. De kleine ligt alweer in bed voor zijn tukje en man is van huis...mmm denk ik handenwrijvend, wat zal ik eens gaan doen? Oh ja ik zat midden in het opruim-project. Eerst even lekker achter mijn laptop mooie dingen kijken. In de lijn van mijn opruim acties, kwam ik deze beelden tegen. Kan geen toeval zijn, toch? Ik ben dol op oude koffers en kisten en kijk altijd hebberig als ik er weer een tegenkom in een winkel- kringloop-vlooienmarkt. Ik heb al een aardige verzameling aangelegd. De perfecte plek om al mijn stofjes en verzamelingen geordend in op te ruimen. Iedere koffer heeft zijn eigen inhoud.
Waar mijn oog ook steeds op valt zijn hutkoffers, maar wist niet precies wat ik ermee wilde doen. Leuk idee rechtsonder als zitplek

Mooie styling heeft het rechterbeeld, jammer van die gordijnen..Ik krijg alweer zin in een leuk hoekje maken..Oh nee, ik zou verder gaan met opruimen..;)

BRON: DECO-LOVE

wonen met grandeur

Een van mijn eerste binnenkijken fotorepportages was in dit huis. Wat een uitdaging, want hoe zet je zo'n bijzonder huis in al zijn grandeur op de foto zonder dat het te afstandelijk wordt. Dat je je wel als kijker kan verplaatsen in dit interieur. Ik laat niet alles zien maar de jongens (3 stuks) mogen gewoon met de schoenen aan op de Piet Boon bank springen en het gezin zit ook lekker met z'n allen aan de Piet Hein Eek keukentafel gecombineerd met antieke stoelen, die de bewoners opnieuw hebben laten stofferen.
Ik vind het nog steeds een mooie serie, met al zijn gekkigheid en speelsheid in het interieur.
 Een spannende combinatie van design met antiek en eigen creaties van de bewoners.


STYLING; MARIKE VAN PROOSDIJ
FOTOGRAFIE: JOHN DUMMER

nieuw hollands

Het is januari...brrr...regen, grijs, ongezellig. Altijd weer even doorbijten in deze maand. De positieve kant is dat je aan het begin staat van het jaar. Vol verwachting. Het kan nog alle kanten op. Ik heb al een paar hele leuke contacten gehad met inspirerende, creatieve mensen met wie ik dit jaar misschien een project aan ga. Spannend, ik heb er veel zin in maar hou het nog even geheim.. 
Het is nu ook de tijd om eindelijk eens de zolder op te ruimen. Ik ben erg chaotisch als het om thuis aankomt. Ik beland van het ene project in het ander. Mijn vriend kan 's avonds precies het spoor volgen van het opruimen en uitzoeken van 10 jaargangen woonbladen tot aan het opruimen van de kledingkast tot aan de zolder herinrichten...Dit is echt een overblijfsel van zwanger zijn (hoe lang kan ik me hier nog achter verschuilen ;)), ik ben namelijk altijd enorm gestructureerd. Tussen deze chaos door, n.a.v dozen foto's uitzoeken.. besloot ik ook mijn werk fotoarchief eens door te nemen. Ik kwam deze productie tegen. Helaas nooit verkocht, maar wel erg leuk.
LINKS: retro behang dat ik heb gezeefdrukt met een zelf ontworpen illustratie. RECHTS: een van mijn pimpelwit kussens in combinatie met een mooie styling van design en retro.
VLNR: Papieren servetten geborduurd met een kruissteek. Die oranje jas van mij doet het nog steeds goed, hier in combinatie met een ketting van delfsblauwe beeldjes. Design mokjes met afdruk van speculaas in combinatie met achterkant van een van mijn pimpelwit kussens. Detail van een pimpelwit kussen.

Zelfmaaktip: Geborduurde servetten; Je gebruikt papieren servetten waar je met een kruissteek een motief op borduurd, snel en leuk effect voor de ontbijttafel.
Behang bedrukken; Zoek een leuk behang en ontwerp een eigen illustratie of neem iets over uit een blad. Bijvoorbeeld een vogel of een hertje. Tip: zeefdrukken is een hoop gedoe, je kunt ook de afbeelding uitsnijden uit karton en dan tamponneren met verf. Heel leuk bijvoorbeeld voor de kinderkamer.

PRODUCTIE: YVONNE BAKKER
STYLING: YVONNE BAKKER EN MARIEKE VAN PROOSDIJ
FOTOGRAFIE: JOHN DUMMER

de eettafel

We hebben een nieuwe eettafel. Een hele mooie lange, smalle houten tafel. 2.55- 0.75 cm. Ik ben er helemaal verliefd op. Alleen een andere tafel betekend ook een andere sfeer, kleur, opstelling, aankleding, styling...bent u er nog? Mijn vriend is al dagen geleden afgehaakt. Die denkt waar heb je het over? ;) Maar ik denk; wat nu? Ik heb net de banken in verschillende groen tinten geverfd, de kast afgekrabd. Dat werd toch wel weer heel veel groen bij elkaar. En nu heb ik een tafel met een lichtgrijs blad en wit onderstel, wat te doen?
Om wat inspiratie te krijgen hier een paar beelden van mooie tafels, met ieder een eigen sfeer en uitstraling.

Ik ga geloof ik voor een combinatie van al deze beelden. Maar eerst slaap ik er nog een paar nachtjes over voordat ik er spontaan een kleur op verf. Hout is misschien ook wel een optie..


Beeld via: DESIRETOINSPIRE

room with a view

Met de goede voornemens, dromen en wensen vers in mijn geheugen kwam ik deze beelden tegen. Wauw! Een van de redenen dat we in 2010 verhuisd zijn van Amsterdam naar een dorp in het groene hart is toch wel dat ik enorm de lucht miste. We woonden 1-hoog midden in Oud Zuid, alles om de hoek, maar met een uitzicht van 6-hoog voor ons. Wel met bomen en vogels gelukkig. Alleen de pech was dat vanaf begin oktober de zon niet meer boven het gebouw uitkwam. Dit duurde tot ongeveer in april. Dat vond ik zo vervelend dat we meteen de houten vloeren zijn gaan wit verfen.


Voor mij is een wijds uitzicht zo rustgevend.  Een hutje aan het water lijkt me dan ook zo heerlijk.  (1 van de wensen voor dit jaar) Lekker onderuit, glaasje wijn erbij en een beetje mijmeren.
Wist je dat juist in die 'even niks doen' tijd de beste ideeen ontstaan?


Beeld via: DESIRETOINSPIRE

fris blauw

Wat fijn, de lucht is blauw, het is fris. De 1 januari blues is voorbij. De kerstboom eruit en de bezem door het huis. Tijd voor nieuwe frisse kleuren in het huis.
 

Mooi al die verschillende kleuren blauw gecombineerd met een witte basis.
Ik wens voor iedereen een fantastisch, fijn, liefdevol, creatief, kleurrijk, mindful oftewel een heerlijk 2011 toe! Neem de tijd voor jezelf en daardoor ook voor anderen.

BEELD: PIMPELWIT
BRON: AT HOME HUIS WOONBEURS 2010