101 woonideeen (2)

Zelfs ook voor mij gek om ons huis ineens pagina groot te zien in een blad...Wel leuk hoor! We hebben daar een hele fijne tijd gehad. Antwoord op sommige vragen...nee we wonen daar niet meer ;) We hebben het stadse verruilt voor de landelijke omgeving van Utrecht
Nog even doorklussen en wellicht gaan we hier ook nog eens een binnenkijker fotograferen.

FOTOGRAFIE: ANOUK DE KLEERMAEKER

101 woonideeen

Leuk dat ik al veel reacties krijg op de binnenkijk reportage in de 101 woonideeen van deze maand. 
Ik heb zelf het artikel nog niet gezien, ben heel benieuwd welke beelden zijn uitgekozen ;) 

de keuken

We hebben een druk weekend achter de rug. Zaterdag zou onze bevriende klus/collega Gijs Meirmans, met wie ik Kidscity in Almere heb gedaan en veel mee op de beurzen werk, bij ons de keuken komen afmaken...eindelijk. We wonen hier nu meer dan een jaar en de vloer ligt er nog los in. Niet te spreken over eventuele plinten, ontbrekende kastjes enz..Maar de verlossing was nabij. Vrijdag alles bij de bouwmarkt gehaald. Hout op maat laten zagen. Ik wilde graag een beetje ruige look. We hebben daarom gekozen om alle kasten en planken van spaanplaat materiaal af te laten timmeren en dan met white wash af te lakken. Zaterdag was het dan zover. Het was een lange dag maar het is zoooo mooi geworden. We lopen steeds weer even de keuken in om ervan te genieten. Onze dank is groot Gijs!!
De sfeer in deze beelden vind ik prachtig, stoer maar toch gevoelig. Met een gekkigheidje erin. Prachtig ook al dat matte servies.

Misschien komt het door ons avontuur in de Finse chalet van een paar weken terug. Maar we zijn helemaal into de (steiger) houten look.


slingers met een personal touch

Met een feestje komen de slingers weer uit de kast. Maar je hebt slingers en je hebt slingers..Papieren maar ook stoffen of plastic varianten. Allemaal leuk ter decoratie. 
Zelfmaaktip: Feestelijke gelegenheden vragen ieder om een eigen sfeer aan decoratie. Bijvoorbeeld bij een tuinfeest kan ik me voorstellen, met het Hollandse klimaat, dat plastic slingers het hier goed doen. Wij hebben voor het feest, van ons kindjes 1ste verjaardag, gekozen om zijn geboortekaartje te verwerken in een slinger. Op de andere kant hebben we een grote 1 gezet, in verschillende feestelijke kleuren. Op de markt of bij een garen winkel kun je band kopen in verschillende kleuren. Extra makkelijk, deze vouw je om een kaartje heen en met de naaimachine maak je het vast. 
Leuk om voor verschillende gelegenheden een eigen slinger te ontwerpen. Tijdsduur: ± 1 uur

ONTWERP GEBOORTEKAARTJE: ILLU.NL

geboorte felicitatie

We hebben er een klein nichtje bij! 
Leuk om samen met mijn vriend van illu.nl een felicitatie kaart te ontwerpen. Een beetje van hem en een beetje van mij!


kinderfeestje versieringen

Wat leuk om zoveel felicitaties van iedereen te mogen ontvangen! We hebben 3 dagen feest gehad..je kindje wordt maar 1x 1 jaar, toch!? :) Het hele huis was versierd. Nu het ridder of dyno tijdperk nog niet is aangebroken kon ik nog even mijn gang gaan met de versieringen.
Ik heb een hele hoop papieren bloemen gemaakt. Heel decoratief bijvoorbeeld zoals op het rechterbeeld in de Vitra wand decoratie.
Links de bloemen in planten verwerkt. Rechts: Deze Japanse balonnen gezien bij Orange Farmhouse en besteld bij site 'ps ik hou van jou' heb ik met zijn allen o.a. boven de tafel opgehangen.
Ik heb meerdere trosjes gemaakt van balonnen, bloemen en Japanse balonnen, zoals te zien rechts en links onder.
Kent u ze nog die heerlijke zelfmaak slingers!? Leuk om te maken en geeft ook net die andere sfeer.

poef

Ik ben niet meer te stoppen..nog zo'n 'project' waar ik al een tijdje mee in mijn hoofd rond liep. 
Ik heb een bestaande poef genomen en die zelf bekleed. Voor mensen die heel goed met de breinaalden overweg kunnen waarschijnlijk een klusje van niks. Maar ik heb het iets anders aangepakt..
Zelfmaaktip: Kijk bij je man of vader in de kast naar die 'overjarige kabeltrui' en je hebt de basis van de bekleding. Maak hem opmaat, armen eruit en onderin een tunnel waar een koord doorheen kan om het vast te zetten. Leuk om meerdere poefen met verschillende gekleurde kabel truien te bekleden. Ik heb ze niet op voorraad, wie weet binnenkort voorbeelden van meer beklede poefen!hieperdepiep!

Mijn kindje is vandaag 1 jaar geworden! Tsjonge zo cliche...maar wat een speciale dag(en)! 
Ik straal van trots;)
Vanmorgen aan de ontbijttafel tussen de in de maak zijnde verjaardags versieringen 
voor zijn feestje. 

patchwork plaid

Het is een plaid geworden! Na van alles te hebben geprobeerd met de locker heb ik uiteindelijk maar alle draden eruit gehaald en alles weer opnieuw opgespannen et voila. Dat gaf meteen de doorslag om project plaid voor op de bank te starten waar ik al een tijdje mee rond liep.
Ik had behoefte aan iets warms en gezelligs, maar niet weer een groen of ander effen kleur.
Zelfmaaktip: Onlangs had ik een enorme opruim drift. Voordat ik zakken vol de container in gooide heb ik me bedacht en alle truien en stoffen verknipt tot bruikbare lapjes om daar iets mee te kunnen maken. Wanneer je geen locker in je bezit hebt, kun je ook met een gewone steek met de naaimachine de lapjes aan elkaar bevestigen. Leuk om het een beetje af te wisselen en een gek stofje, zoals het gehaakte tafereeltje, er tussen te doen.

lentegevoel


De zon schijnt!! Jippie, ik voel me als een dartelend lammetje in de wei. Wat doet een zonnetje toch een hoop goeds. 
Ik barst van de energie en weet van gekkigheid niet waar ik aan moet beginnen. Ga ik nu eerst die plaid maken voor op de bank. Of aan de knutsel voor versieringen. Mn kindje wordt 1 jaar deze week dus groot feest dit weekend! Wat een mijlpaal en wat realiseer je je met een kindje hoe snel de tijd toch gaat! Ik zie de buren alweer druk met de tuin, ook wel lekker. Die dooie troep eruit. Maar ik ga nu toch eerst maar weer even verder met mijn lock machine...de draad is gesprongen en ik kom er maar niet uit hoe ik die draden weer goed krijg...argghh..

'me' time

Een klein berichtje vanuit een ' hutje op de hei'. Spontaan met man en kind een paar dagen relaxen. Een  must voor iedereen! Heerlijk. Ik moet stiekem bekennen dat relaxen nog best moeilijk is na een jaar knetterhard maar doorgaan. Maar na een dag of 2 kwam langzaam de rust in mij naar boven. We hebben spontaan een paar dagen extra eraan vastgeplakt. Naast veel slapen, met z'n drieen in het zwembad spelen en naar de openhaard dvd staren heb ik ook een stapel huiswerk bij me.. Een grote stapel Delicious magazines en een grote stapel Libelles. De perfecte plek om me rustig voor te bereiden op dit nieuwe jaar met deze nieuwe opdrachtgevers. Wat een heerlijk werk heb ik toch! ;)
Verstopt tussen de bomen..ons droom verblijf.
...Wat schilderijtjes op een andere plek gehangen, de indeling beetje anders gezet, paar gezellige spulletjes meegenomen, maar verder verrassend leuk hoe dit chaletje er uit ziet.

Vanaf volgende week weer up to date post vanaf de pimpelwit studio!