creatief met pallets

Nu wij van een appartement, met frans balkon, naar een huis met een heerlijke achtertuin en ook nog eens een ruime voortuin zijn verhuisd, kampen we met een luxe probleem. Waar zullen we gaan zitten? Met dit mooie weer is het meteen feest. Ik trek alle...en dat zijn er ergerlijk veel, kussens uit de kast en ga gedurende de dag van plek naar plek. Behalve het luxe probleem was het ook wel even kijken hoe gaan we dit oplossen. Je kunt toch niet 3 uitgebreide tuinsets gaan aanschaffen? Naast dat ik groot fan ben van marktplaats, vind ik het  ook leuk om van alles te bouwen en te creeren. Zo was ik deze week bij een klant in Venlo, bleek de buurman een pallet fabrikant te zijn...ben met 6 pallets in de achterbak naar huis gereden. Plek 2 is een enorme lounge hoek geworden. Plek 3, de voortuin, is gevuld met een massieve bank van steigerhout, die nooit meer van zijn plek komt denk ik. Ook in de achterbak...was even bang dat mijn veringen het zouden begeven. Maar we (mijn renaultje en ik) hebben het gered. De zomer kan beginnen!
Helemaal geinspireerd door het pallet avontuur kwam ik al deze voorbeelden tegen. Zo'n bed lijkt me ook wel wat...wordt vervolgd ;)

Tuinset/bouw/styling tip: Toen ik nog in Amsterdam woonde lagen de pallets wekenlijks overal voor het oprapen op straat. Nu in dit over georganiseerde dorp is helemaal niks te vinden, helaas. Dus opzoek naar andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een pallet fabrikant. Die heeft altijd wel een stapeltje afgekeurde, nog prima bruikbare, pallets liggen. 2 op elkaar is hoog genoeg, met 6 heb je dan al een hele hoek. Een matras erop, leuk stofje erom heen en luieren maar. 
Zonnige paasdagen!

beeldimpressie salone del mobile 2011

Wauw, teveel om op te noemen. In een woord 'fantastisch'. Ik heb enorm genoten, mooie dingen gezien, lekker door Milaan gewandeld, inspiratie opgedaan. Aan het eind het slotstuk van o.a. RCA, verrassend, inspirerend, goeie sfeer...en toen was de batterij van mijn camera leeg...Volgend jaar weer!

pimpelwit goes milano!

Nog heel even en ik vertrek. Spannend! Tot volgende week. Fijn weekend allemaal!

industrieel design

Sinds ik, jaren geleden alweer, maandelijks op de vlooienmarkt 'de ij-hallen' stond, ben ik gevoelig voor industriele omgevingen. Dat rauwe terrein van de NDSM vond ik geweldig. Ik stond dan met zonsopgang, rond half 6 in de ochtend, in de rij met de auto vol geladen met spullen. Te wachten tot ik het terrein op mocht om mijn standje te gaan inrichten. Onder de hijskranen en bruggen, over vergane rails om boten te water te laten. Ik vond dat heel romantisch en sindsdien ben ik in de ban van industriele vormgeving. Helemaal mooi als dit in een stoere omgeving wordt gebruikt zoals bij onderstaande beelden.

Ik heb iets met lampen de laatste tijd. Zeer inspirerend deze ontwerpen
Bovenste 4 beelden gemaakt op Rotterdam Object.

combinatie bezoeker en kunst

Regelmatig bezoek ik beurzen. Voor inspiratie en om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op ontwerp en kunst gebied. Soms is de combinatie van kunst en de bezoeker al bezoekje waard. Ik heb wel een beetje gene om zomaar mensen te fotograferen. Doe het daarom vaak stiekem. Pas later wanneer ik mijn foto's bekijk zie ik de gekke combinaties van het geheel. Deze beelden zijn gemaakt op Art Rotterdam 2011.

salone del mobile milaan 2011

Vandaag bijna niet meer voor te stellen dat we afgelopen zaterdag, in de volle zon, op een terras in Oud-Zuid in Amsterdam zaten. Samen met vriendin Alice (bigbadwolff) een voorproefje op de zomer. Een heerlijk ontbijtje erbij en met de neuzen in de kaart van Milaan...iiii...Nog een dag of wat en dan start in Milaan de internationale designbeurs. En ik ga er heen! Een interieurproductie, afspraak met boekhouder, een uitnodiging van Ikea voor de 'open huis' presentatie, inpakken...wat neem ik mee?? en dan vertrek ik richting Milaan! Heb er zoveel zin in. Een paar dagen onderdompelen in interieur design van hoog niveau. Inspiratie opdoen, genieten en heel veel foto's maken!