D.I.Y project .4.

Bloesem takken met DIY decoratieve elementen.LINKERBEELD: een detail van een slinger van vilten rondjes, gemaakt door vriendin van het bos.Veel leuke dingen te zien en te bestellen via de site.  RECHTERBEELD: een stoffen vogel. Ik heb hier een vogel getekend op stof, deze 2x uitgeknipt met een extra centimeter rand. Vulling tussen de 2 vogels gelegd en toen met de naaimachine vastgestikt. Het is even een gepriegel, maar in een dag maak je al een flinke slinger van deze vogels. In dit voorbeeld heb ik een lusje mee gestikt zodat de vogel ergens aan kan hangen.

Delicious. januari nummer'12

Het januari nummer van Delicious. lag in de brievenbus. Naast overheerlijke gerechten en smaakvolle fotografie staat ook een reportage over de woonbeurs stand 2011 van Delicious. in dit nummer. 
Deze stand is mede mogelijk gemaakt door de fijne samenwerking met verschillende winkels.  Mijn dank gaat uit naar Dille & Kamille (o.a servies, schalen, stoelen, aardewerken ovenschalen), Neef louis (o.a lampen op de kast, krukjes), Van Dijk & Ko ( o.a glazen potten, spuitflessen), Wildfang (o.a draad manden, houten kisten, trap) Snoerboer (o.a lampen en draad boven de tafel), Functionals (o.a Lloyd tafels en banken), Duikelman (o.a witte pannen, schalen, tajines), Van Verre (o.a olijf houten planken, houten schalen), Ikea (o.a keuken, prullebakken), Pols Potten (o.a witte ceramieke schaal, koperen schalen)


FOTOGRAFIE: TJITSKE VAN LEEUWEN
CONCEPT: MAAIKE KOORMAN
STYLING: MARIEKE VAN PROOSDIJ
VERTICALE TUIN: DAKBOERIN

D.I.Y project .3.

Ik vertelde al over mijn opruim woede na de kerst. Boom eruit en fris en licht erin. In de voorbeelden een paar overblijfselen van de kerst (de takken) in combinatie met nieuwe frissigheid.

D.I.Y.project .3. is eigenlijk een heel simpel idee met groots resultaat. Duik je schuur in en gebruik de restjes verf die je nog hebt staan (?). Verzamel een paar vazen met verschillende vormen en hoogten. Ik bewaar altijd alles vandaar keuze genoeg. Ik heb hier latex gebruikt om de vazen mee te verven, in een paar zachte oude pastel tinten. Wanneer ik deze kleur dan weer zat ben is het makkelijk te verwijderen.

1 klein accent in fluor maakt het geheel weer spannend.

D.I.Y project .2.
1: Neem een oude wollen deken. Ik heb deze via marktplaats gekocht. Knip 2 dezelfde stukken uit de deken. In het voorbeeld heb ik vierkanten geknipt.
2 + 3 : Voor het afwerken van de zijkanten heb ik een lockmachine gebruikt met 4 verschillende kleuren garen.
4 : Als laatste maak je met de naaimachine 2 knoopsgaten en naai je het geheel aan 3 zijden vast. 

Het resultaat is heel leuk en makkelijk te maken. Je kan de zakjes bijvoorbeeld gebruiken om luiers of speelgoed in op te bergen of je kettingen enz.
Ik had zo'n plezier in het maken van deze zakjes dat ik ze verschillende groten heb gemaakt en naast de effen ook een aantal heb versierd met borduursel, gemaakt met de naaimachine.D.I.Y fluor vaasje
1- Verzamel vazen in verschillende maten en vormen. Voor dit project heb ik voor glazen vazen gekozen. Verf de vazen aan de buitenkant wit als basis laag.
2- Goed laten drogen. Over de witte laag verf je nu een fluor verf laag. Dit moet minstens 2x om een mooi dekkend resultaat te krijgen.
3- Omdat ik glazen vazen gebruik krijg je een extra effect doordat de binnenkant wit is en de buitenkant fluor.

happy 2012!

Wauw, 2 januari 2012! De zon schijnt en er staat een heel nieuw jaar voor de deur. Ik krijg altijd kriebels. Zo spannend, want wat staat er allemaal te gebeuren dit jaar?! Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in. Op werkgebied weer mooie nieuwe dingen creeren, uitproberen, ontwikkelen en inspireren. Inspiratie opdoen in Milaan, Berlijn, Parijs, Londen? Uitdagende nieuwe projecten kom maar door! Ik heb er zin in!
(geboorte kaartje van ons zoontje door illu.nl)
Maar eerst een ander uitdagend nieuw project in mijn gezin, we krijgen er een kindje bij. Ook heel spannend. Ik was er net een beetje uit hoe je als working mom al die ballen hoog houdt en nu dus een tweede telgje straks in ons midden. Nog een weekje en dan gaat mijn zwangerschapsverlof van start. Een drukke tijd staat voor de deur: lakentjes maken, kamertje pimpen, geboortekaartje die maakt papa, wiegje, kleertjes, spulletjes...alles weer tevoorschijn halen.
Maar nu eerst die boom eruit en de frisse wind door het huis. In januari heb ik vaak enorm de behoefte aan strak en wit en opgeruimd. Zoals in deze beelden van het VT wonen huis op de woonbeurs.


Ik heb al wat nieuwe accessoires gemaakt. Ik ben al een tijdje helemaal geinspireerd door fluor accenten voor in dat witte interieur
(beeld bron appelschuur)
Ik heb deze gekregen van Mireille, hoe toepasselijk ook met de platenspeler illustratie. We zijn thuis helemaal old school aan het plaatjes draaien, erg gezellig.